PDL Satu Mare ajută elevii care vor să lucreze în perioada vacanţei

PDL-satu-mare
În perioada 20 iunie-10 iulie, Organizaţia de Femei împreună cu cea a Oamenilor de Afaceri a PDL Satu Mare desfăşoară o campanie de informare a elevilor şi studenţilor şi de sensibilizare ai agenţilor economici în vederea angajării acestor tineri.

Despre această oportunitate au vorbit azi, 23 iunie într-o conferinţă de presă prim-vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a PDL Satu Mare, Sanda Neşte, respectiv prim-vicepreşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri din cadrul Partidului Democrat Liberal, Iosif Bereş.

„Iulie şi august sunt două luni în care mulţi dintre elevi şi studenţi caută un loc de muncă. Puţini ştiu că au posibilitatea să se angajeze 60 de zile lucrătoare cu contract de muncă dacă au împlinit minim 16 ani. De asemenea, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă acordă angajatorilor, pentru fiecare elev şi student care doreşte să lucreze temporar pe perioada vacanţelor, un stimulent financiar lunar egal cu 50% din salariul minim brut pe ţară, pentru maxim 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic”, a declarat Neşte.

Campania de promovare a început săptămâna trecută la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş”, iar Sanda Neşte îşi propune, în perioada care urmează şi alte întâlniri cu elevii. Iniţiatorii acestei acţiuni îşi propun ca la sfârşitul campaniei să fie angajaţi cel puţin 50 de elevi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.