PNL Satu Mare stă pe un butoi de pulbere

pnlButoi care pare să nu mai aibă foarte mult până să sară în aer. Cel puțin asta spun surse bine informate din interiorul organizației sătmărene, lucru care pare destul de probabil date fiind ultimele evenimente.

Ca reacţie la comunicatul de presă trimis marţi (17 iunie) seara, text semnat de primarul comunei Medieşu Aurit, Silviu Zetea, în calitate de preşedinte de şedinţă, liderul interimar a PNL Satu Mare, Romeo Nicoară spune că „aseară a avut loc o adunare de oameni, pur şi simplu, neconvocată de mine şi nestatutară. În cadrul PNL Satu Mare există un singur Birou Permanent. Eu am discutat şi aseară cu domnul Zetea care mi-a spus că îi pare rău dar nu a ştiut în ce s-a băgat. „Am fost vrăjit”, chiar aşa mi-a zis”.

Nicoară spune că şedinţa de marţi seara nu a fost convocată statutar şi legal şi că „nu a avut loc o Delegaţie Permanentă a organizaţiei judeţene a PNL Satu Mare, deoarece aceasta se poate convoca exclusiv de către Biroul Permanent Teritorial, potrivit statutului. În concluzie întâlnirea nu a avut niciun fundament statutar şi niciuna din deciziile anunţate nu are vreo valoare. Regret şi sunt profund dezamăgit de atitudinea unor colegi care aleg să se exprime public neelegant şi care continuă să încalce statutul PNL”.

Primarul comunei Medieşu Aurit, Silviu Zetea nu a dorit să discute caracterul statutar sau nestatutar al şedinţei de aseară, admiţând totuşi că „întâlnirea a fost oarecum la graniţa dintre statutar şi nestatutar, fiind convocată de 50%+1 din membrii delegaţiei permanente. Eu ca un om liberal în convingere am mers să văd despre ce este vorba. Am fost votat să prezidez şedinţa şi am încercat să îmi duc rolul la bun sfârşit cu toate că unii sau alţii au încercat să ducă discuţiile într-o altă zonă. Menirea şedinţei a fost de a clarifica unele situaţii şi nu a fost nicidecum întreptată împotriva vreunei persoane. Nu este menirea mea de a decide dacă şedinţa a fost statutară sau nu”.

3 Comentarii la "PNL Satu Mare stă pe un butoi de pulbere"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.