Consilierii UDMR critică dur conducerea municipiului

udmr-satu-mare
Membrii grupului UDMR din cadrul Consiliului Local Satu Mare au susţinut azi, 18 iunie o conferinţă de presă în cadrul căreia au analizat realizările conducerii administraţiei publice locale caracterizate de liderul formaţiunii, deputatul Kereskenyi Gabor ca fiind „un eşec, haos, poate uneori piperat cu puţină distracţie”.

Potrivit preşedintelui Organizaţiei Municipale a UDMR Satu Mare „idea eşecului înregistrat de administraţia postudemeristă a fost împărtăşită şi de populaţia municipiului dar şi a judeţului Satu Mare şi nu trebuie să ne uităm decât pe rezultatele alegerilor europarlamentare şi la cele din Colegiul 2. Proiectele europene scrise de fosta administraţie sunt fie blocate, fie în întârziere. Aş aminti în acest sens reabilitarea reţelelor de apă-canal, reabilitarea Teatrului de Nord sau a străzilor de pământ”.

Kereskenyi s-a referit şi la drumul de ocolire Dorolţ-Lazuri, spunând că proiectul a fost scris şi licitat de administraţia UDMR „dar apoi a fost prost implementat de cei aflaţi acum la conducere. Nu ştiu ce se întâmplă cu acele locuinţe modulare promise de domnul primar. Probabil au rămas la domnul Mazăre la Constanţa şi vor fi aduse la Satu Mare cu vaporul”.
Consilierul local Maskulik Csaba s-a plâns de faptul că proiectul iniţiat de UDMR prin care sunt prevăzute anumite facilităţi pentru investitori este blocat de conducerea Primăriei şi de DITL „din motive pe care nu le cunoaştem. Trebuie să se înţeleagă că dezvoltarea oraşului nostru depinde de investitori şi nu de Guvern. Am iniţiat şi un proiect pentru acordarea unei bonificaţii de 10% pentru investitorii care îşi plătesc la timp taxele şi impozitele însă această propunere a fost respinsă de consilieri. Am ajuns la concluzia că nu se doreşte atragerea de investitori în municipiul Satu Mare. Nu se doreşte dezvoltarea oraşului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.