Forţa Civică a lansat “Ghidul Controlatului”

forta-civica-babasan
În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 16 mai, conducerea Forţei Civice (FC) Satu Mare a prezentat câteva dintre proiectele în curs de derulare, respectiv cele aflate în fază de implementare la nivelul municipiului şi judeţului nostru. La întâlnirea cu presa au participat preşedintele Organizaţiei de Femei a FC Satu Mare, dr. Olimpia Silaghi şi preşedintele Organizaţiei Municipale a formaţiunii politice, Sergiu Băbăşan.

Unul dintre proiectele aflate în derulare vizează copiii care sunt beneficiari ai caselor de tip familial din municipiul Satu Mare şi din judeţ. Prin proiectul aflat deja în derulare, „Educaţie prin zâmbete”, membrii FC Satu Mare doresc să-i înveţe pe copii să prevină bolile stomatologice „deoarece prevenţia este foarte importantă şi în accepţiunea mea, mult mai puţin costisitoare”, a declarat dr. Olimpia Silaghi.

De asemenea, în cursul acestei veri reprezentanţii Forţei Civice doresc implementarea a trei proiecte care vizează în principal accesul la internet gratuit în parcuri şi staţiile de autobuz din municipiul, reşedinţă de judeţ şi consiliere juridică pentru agenţii economici cu privire la drepturile pe care le au în cazul controalelor efectuate la firmele lor. „Cei care doresc pot să obţină de la sediul Forţei Civice „Ghidul controlatului”, o broşură din care cetăţenii au posibilitatea să afle cum pot să-şi apere drepturile. Agenţii economici trebuie să ştie că au nu numai obligaţii ci şi drepturi”, a declarat Băbăşan.

Un al treilea proiect vizează oferirea de consultanţă juridică sătmărenilor care doresc înfiinţarea asociaţiilor de locatari. „În campania electorală actualul edil a promis că vom avea blocurile izolate termic. Prin înfiinţarea asociaţiilor de locatari vom putea cere administraţiei publice să-şi respecte aceste obligaţiile”, spune Băbăşan.
În ceea ce priveşte proiectul de unitate a dreptei, liderul FC spune că la Satu Mare „Forţa Civică este deschisă pentru a pune bazele acestui proiect. FC va stabili o comisie care să poarte discuţii cu celelalte partide de dreapta pentru a stabili o alianţă cu aceste formaţiuni politice cu privire la alegerile din 2016”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.