5 copii de grădiniţă au ajuns la spital

toxinfectie-spital
Cinci copii de la o grădiniţă din Satu Mare au ajuns azi (13 iunie) dimineaţă la spital, acuzând vărsături şi dureri abdominale. Medicii au raportat cazul la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare. DSP împreună cu Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au demarat o anchetă epidemiologică în acest caz.
Potrivit directorului DSP Satu Mare, dr. Dorina Dragoş-Guran, în cursul acestei zile au fost consultaţi şi li s-a administrat tratamentul adecvat unui număr de cinci copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani. Dintre aceştia patru au fost consultaţi la Spitalul Judeţean şi unul în cadrul Spitalului de Boli Contagioase. În urma ameliorării simptomatologiei, până la ora 14.00, patru copii au fost externaţi iar unul a rămas internat la Boli Contagioase.

Specialiştii DSP şi DSVSA au prelevat probe de la grădiniţă şi din meniul de joi (12 iunie) având în vedere faptul că simptomatologia copiilor a fost mai accentuată la domiciliu.

“Întrucât simptomatologia copiilor a fost semnificativă la domiciliu (grețuri, vărsături, dureri abdominale) și mai puțin evidentă în cursul perioadei de supraveghere medicală nu s-au putut recolta probe biologice. Având în vedere simptomatologia clinică, forme ușoare de boală digestivă care au cedat sub tratamentul simptomatic de rehidratare perorală, intervalul variabil de debut al simptomelor, elementele de anamneză cu privire la tipul de alimente consumate de acești copii în urma cu 24-36 de ore, numărul semnificativ al copiilor consumatori din colectivitatea de preșcolari (59 copii), nu s-au identificat până în acest moment elemente care să suspicioneze un focar de toxiinfecție alimentară”, a declarat şefa DSP Satu Mare.

Un Comentariu la "5 copii de grădiniţă au ajuns la spital"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.