„Poliţiştii Juniori” au ajutat la dirijarea circulaţiei rutiere

copii-politisti
Fiecare zi din această săptămână a fost dedicată de poliţişti educaţiei rutiere a celor mai mici participanţi la traficul rutier. Copiii de la grădiniţele nr. 11, „Mondiala” şi Grădiniţa „Voinicelul” au participat la activităţi în teren organizate de poliţiştii de prevenire şi cei de proximitate.
Astfel, marţi, 10 iunie, preşcolarii de la Grădiniţa nr. 11 au avut bucuria de a deveni „Poliţişti Juniori” şi de a asculta sfaturile adevăraţilor poliţişti, informaţii oferite micilor pietoni direct în teren, pe strada Păuleştiului.
Preşcolarii de la Grădiniţa „Mondiala” au fost invitaţi de poliţişti la cea mai apropiată trecere de pietoni, în zona Pieţei nr. 1, unde cei mici au demonstrat mai întâi că ştiu regulile de circulaţie pietonală, şi abia apoi au avut permisiunea de a dirija circulaţia alături de poliţiştii prezenţi.
Cea mai numeroasă participare într-o singură zi a fost azi, 12 iunie, când au participat la activităţile de educaţie rutieră peste 150 de preşcolari de la Grădiniţa „Voinicelul” din Satu Mare. Copiii au ascultat cu atenţie principalele reguli de traversare a străzii transmise de poliţişti, după care şi-au dovedit abilităţile de buni pietoni, dar şi pe acelea de potenţiali poliţişti. Micii poliţişti echipaţi au dirijat circulaţia alături de poliţiştii în uniformă, constituind o atracţie deosebită pentru toţi participanţii la traficul rutier prezenţi în zonă, dar mai ales pentru părinţii veniţi în număr mare să asiste la această activitate.
Proiectul „Poliţist Junior” se află la a III-a ediţie în acest an. Activităţile vor continua, vineri 13 iunie, invitaţi fiind copiii de la Grădiniţa nr. 6, care vor dirija circulaţia în zona Grădinii Romei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.