Andra, 3 Sud Est, CRBL, Alex Velea şi Antonia vor concerta de „Zilele Judeţului Satu Mare”

stef-govor
Detalii cu privire la cea de-a II-a ediţie a „Zilelor Judeţului Satu Mare” au fost prezentate azi, 12 iunie în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Adrian Ştef, respectiv de vicepreşedintele Mircea Govor. „Zilele Judeţului Satu Mare” se vor desfăşura în perioada 20-22 iunie. Bugetul estimat al evenimentului este de aproximativ 250.000 lei.

În luarea de cuvânt, Ştef a subliniat faptul că evenimentul este unic în România „şi este de fapt principala sărbătoare a tuturor locuitorilor acestui judeţ”. Totodată, preşedintele CJ spune că judeţul Satu Mare are o caracteristică aparte şi anume faptul că „pe o rază de 30-40 de km putem prezenta mai multe obiceiuri şi tradiţii ceea ce în alte zone lipseşte. Principalul obiectiv al Zilelor Judeţului Satu Mare este de a prezenta toate tradiţiile noastre locale dar şi de a atrage turişti”.

La fel ca anul trecut, în Piaţa Libertăţii primăriile din judeţ îşi vor amplasa căsuţe de prezentare a tradiţiilor şi culturilor locale.

Mircea Govor a adăugat că principala idee a acestei manifestări este de ai reuni pe locuitorii judeţului „pentru a se cunoaşte mai bine, şi pentru a cunoaşte în special preparatele culinare specifice diferitelor zone din judeţ”.
Preşedintele CJ a declarat că în perioada de desfăşurare a „Zilelor Judeţului Satu Mare” vor fi amplasate două scene. Scena principală se va afla în Piaţa 25 Octombrie iar cea pentru spectacolele de muzică populară va fi amplasată lângă Casa de Modă. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 20 iunie la ora 19.45 la scena din Piaţa 25 Octombrie, iar sâmbătă 21 iunie, de la ora 11.00 va avea loc parada portului popular.

Cu toate că încă nu se cunoaşte programul exact al evenimentului, Ştef a declarat că după deschiderea oficială de vineri seara, pe scena de pe platoul de lângă Palatul Administrativ vor cânta Ducu Bertzi şi trupa EDDA (din Ungaria).
Sâmbătă va avea loc „Miss Zilele Judeţului Satu Mare” după care vor concerta: Lora, CRBL, Geszti Peter&Gringo Star şi 3 Sud Est. Duminică, pe scena din Centrul Nou vor urca Antonia, Alex Velea şi Andra.
Pe scena pentru muzică populară sâmbătă vor cânta: Cununiţa, Ansamblul de Stat Secuiesc „Harghita”, Petrică Mureşan, Georgiana Marina, Văru Săndel şi Aurel Tămaş. Duminică pe scena muzicii populare vor evolua: Ansamblul „Transilvania”, Ionuţ Fulea, Viorica Macovei, Herczku Agnes şi Codru de România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.