Asociaţia “Stea” a lansat un proiect pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile

asociatia-stea
Asociaţia „Stea” a lansat azi, 11 iunie proiectul intitulat „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare şi Poliţia Locală a municipiului, reşedinţă de judeţ. Proiectul ce se desfăşoară în perioada 16 mai 2014-30 aprilie 2016 are un buget de 211.326,61 euro, din care 186.160,36 euro reprezintă finanţarea nerambursabilă şi 25.166,25 euro este contribuţia Asociaţiei “Stea” şi ai partenerilor săi.
Prin acest demers se doreşte integrarea în societate a persoanelor dezavantajate din municipiul, reşedinţă de judeţ. Grupul ţintă al proiectului mai sus amintit îl reprezintă 460 de persoane defavorizate dintre care: 140 sunt copii ai străzii, 40 de persoane care practică prostituţia, 35 de persoane fără adăpost, 50 de persoane care au săvârşit infracţiuni şi alte 200 care se confruntă cu dificultăţi care ar putea duce la excluziunea socială.
În cadrul lansării de azi, managerul de proiect, Cristina Bala a subliniat faptul că persoanele din cadrul grupului ţintă vor beneficia de consiliere, mediere şi se va lucra la îmbunătăţirea accesului la informaţie ai acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.