În cele din urmă Tăriceanu își face partid

Tariceanu

După o încercare eșuată de a reveni în PNL, fostul premier Călin Popes­cu Tăriceanu revine la planul inițial care prevedea formarea unui partid.

Lansarea Partidului Reformator Liberal, condus de Călin Popescu Tăriceanu, a revenit ca prima variantă de lucru în scenariile liberalilor, care vor rămânerea alături de PSD. Soluția s-a impus după ce Tăriceanu și apropiații săi au ajuns la concluzia că șansele de a avea câștig de cauză la congresul PNL de la sfârșitul lunii iunie sunt scăzute. În plus, Tăriceanu a obținut postul de președinte al Senatului cu sprijinul PSD și social-democrații vor să vadă dovezi concrete că fostul premier contribuie la întărirea majorității parlamentare.

Un prim pas spre înființarea noului partid ar urma să fie făcut la finalul acestei săptămâni, când Tăriceanu și-a convocat susținătorii la o reuniune la Palatul Știrbey. Proiectul lui Tăriceanu va fi lansat alături de mai mulţi foşti demnitari ai PNL din guvernele Tăriceanu şi Ponta, precum şi de o serie de parlamentari. Neoficial, se mizează pe prezența a măcar zece parlamentari. Alături de Tăriceanu ar urma să fie prezenți foștii miniștri Daniel Chițoiu, Radu Stroe, Andrei Gerea sau Ovidiu Silaghi (trecut recent de la PSD la PNL). Lui Tăriceanu i se va alătura și fostul senator PNL Sorin Ilieșiu.

citeste articolul complet pe romanialibera.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.