Polul matematicii transilvănene s-a mutat azi la Satu Mare

matematica
Municipiul Satu Mare este gazda celei de-a IV-a ediţii a Concursului interjudeţean de Matematică „Olimpiada Satelor din Transilvania”, competiţie la care participă elevi din clasele IV-VIII din şapte judeţe din Ardeal. Deschiderea oficială a competiţiei a avut loc azi, 7 iunie, la ora 09.30 în aula Academiei Comerciale din Satu Mare.
Alături de elevi la festivitatea de deschidere au participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, respectiv profesori de matematică şi inspectori şcolari din judeţele participante la olimpiada de azi. După luările de cuvânt elevii au fost repartizaţi în sălile de concurs pentru desfăşurarea competiţiei.
La cea de-a IV-a ediţie a „Olimpiadei Satelor din Transilvania” participă elevi din clasle IV-VIII din judeţele: Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Maramureş, Mureş, Cluj şi Satu Mare. Concursul este destinat elevilor din mediul rural şi are ca scop asigurarea egalităţii de şanse la nivelul activităţii de excelenţă, fiind unica competiţie de acest gen din ţară. Iniţiativa Concursului interjudeţean de Matematică „Olimpiada Satelor din Transilvania” aparţine unui grup de profesori clujeni care cu patru ani în urmă au organizat prima ediţie a acestei competiţii.
Vom reveni cu detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.