„Roboţeii” de la I. C. Brătianu au câştigat „EUROTEHNICUS 2014”

Roboteii1
eurotehnicus201404eurotehnicus201405eurotehnicus201406eurotehnicus201407eurotehnicus201408eurotehnicus201409eurotehnicus201410eurotehnicus201411eurotehnicus201412eurotehnicus201413Roboteii

Robotul creat de echipajul Colegiului Tehnic „Ion I. C. Brătianu” din Satu Mare (Roboţeii) a captat cel mai mult atenţia juriului concursului „EUROTEHNICUS”, competiţie desfăşurată azi, 6 iunie în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ. Astfel, „Roboţeii” au câştigat competiţia la care s-au înscris în total cinci echipaje din tot tot atâtea licee din judeţul Satu Mare.
Cinci echipaje de la licee cu profil tehnologic din judeţul Satu Mare s-au înscris în cadrul competiţiei „EUROTEHNICUS 2014”, un concurs axat pe domeniul inovării, cercetării şi creativităţii tehnice. Prezentarea prototipurilor construite de membrii celor cinci echipaje a avut loc azi, 6 iunie în faţa unui juriu alcătuit din reprezentanţii unor firme cu profil tehnic din Satu Mare. Preşedintele juriului a fost prof. dr. ing. Daniel Moga, din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca.
Dintre oficialităţi la eveniment au participat subprefectul Altfatter Tamas, respectiv viceprimarul municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca.
În competiţie s-au înscris următoarele echipaje: „Let’t DO It” de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „G. E. Palade” Satu Mare care au prezentat un „Micro-incubator”; „Maniacii” de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Carei care au venit cu un perpetuum mobile, ca alternativă la producerea energiei; „Inovatiştii” de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maţini „UNIO” Satu Mare care şi-au propus utilizarea energiei solare captată cu ajutorul unui panou solar pentru generarea de curent electric; „IGA Novation” de la Liceul Tehnologic „Ioniţă G. Andron” Negreşti-Oaş care au prezentat un mod interesant de utilizare a energiei eoliene şi „Roboţeii” de la Colegiul Tehnic „Ion I. C. Brătianu” din Satu Mare.
În urma deliberării juriului a rezultat următorul clasament:
Locul I
„Roboţeii” – Colegiul Tehnic „Ion I. C. Brătianu” Satu Mare
Locul II
„Inovatiştii” – Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini „UNIO” Satu Mare
Locul III
„Let’s Do It” – Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „G. E. Palade” Satu Mare
Menţiuni
„Maniacii” – Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei
„IGA Novation” – Liceul Tehnologic „Ioniţă G. Andron” Negreşti-Oaş
Premii speciale
„Maniacii” – Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei (pentru modul de prezentare)
„IGA Novation” – Liceul Tehnologic „Ioniţă G. Andron” Negreşti-Oaş (pentru modul de utilizare a energiei eoliene în generarea curentului electric).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.