„Ziua Mondială a Mediului”, marcată la Biblioteca Județeană Satu Mare

biblioteca-sm
Biblioteca Judeţeană Satu Mare în colaborare cu Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu” şi cu Asociaţia ecologică „Satu Mare – Oraş Verde” a organizat azi, 5 iunie un eveniment dedicat „Zilei Mondiale a Mediului”. Acţiunea s-a desfăşurat în Sala multimedia a Bibliotecii Judeţene.
„Manifestarea dedicată Zilei Mondiale a Mediului se înscrie în efortul nostru comun de a transmite întregii comunități locale și județene importanța de a trăi într-un mediu curat și sănătos și constituie un exemplu activ de colaborare între biblioteca publică, instituții de învățământ și societatea civilă. Este important să sădim în mintea și sufletul fiecărui membru al comunității conceptul că omul, ca specie biologică, este dependent de natură și nu poate trăi în afara ei”, a declarat directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare, Lacrima Istrăuan.
Inițiatorul evenimentului, Daniel Iojiban le-a vorbit celor prezenţi despre „Ziua Mondială a Mediului”, moment urmat de trecerea în revistă a proiectelor inițiate de Asociația ecologistă „Satu Mare – Oraş Verde”. În a doua parte a întâlnirii elevii Colegiului „Elisa Zamfirescu” au susţinut lucrări ce vizează teme precum ecologia și protecția mediului. Evenimentul s-a încheiat cu vizionarea unui film documentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.