Patronii de la “Casablanca” şi “Aramia”, trimişi în judecată de procurorii DIICOT

Inculpati1 Inculpati2
În cursul zilei de azi, 5 iunie, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a patronilor hotelurilor “Casablanca” şi “Aramia” din Satu Mare, Grigore Molnar, respectiv Ioan Pop. Aceştia sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă, în formă continuată.

Alături de aceştia au mai fost trimişi în judecată alte patru persoane care se ocupau de distribuirea ţigărilor de contrabandă. Potrivit anchetatorilor şeful reţelei era patronul de la “Aramia”, Ioan Pop, ceilalți inculpaţi având rolul de a distribui ţigările de contrabandă.

Procurorii susţin că Ioan Pop a procurat şi depozitat la domiciliul său ţigări de origine ucraineană (provenite din contraband), pe care apoi le-a vândut lui Norbert Cristian Erdei, Szabo Attila, Felicia Pop, Vasile Pop şi Grigore Molnar (inculpaţi în acelaşi dosar). Un alt inculpat, Ludovic Musuly din Oradea, se ocupa de transportul ţigărilor.

ANAF se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 56.497 de lei, reprezentând prejudiciul creat bugetului de stat.

În cauză au fost luate măsuri asiguratorii pentru confiscarea ţigărilor şi repararea pagubei cauzate de inculpaţi. De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea confiscării speciale două maşini care au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor. Cheltuielile judiciare, în sumă de 20.000 de lei, s-au stabilit în sarcina inculpaților.
Prin rechizitoriul de astăzi al procurorilor DIICOT, a fost sesizată instanța Tribunalului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.