„Ziua Mondială a Mediului” va fi marcată joi, la Biblioteca Județeană Satu Mare

Afis_Comunitatea-ecologica
“Comunitatea ecologică” este tema acţiunii organizate joi, 5 iunie la Biblioteca Judeţeană Satu Mare. Evenimentul se va derula în Sala multimedia de la ora 13.00 și este organizat de instituţia gazdă în colaborare cu Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” și cu Asociaţa ecologistă „Satu Mare-Oraş Verde”.
În deschidere, bibliotecarul Daniel Iojiban, inițiatorul evenimentului, va vorbi despre „Ziua Mondială a Mediului”, moment urmat de trecerea în revistă a proiectelor inițiate de Asociația ecologistă „Satu Mare-Oraş Verde”, prin luarea de cuvânt a direcorului Voinea Ungureanu. Inginerul Mircea Maxim va prezenta lucrarea cu tema „Comunitatea ecologică”, iar elevii clasei a X-a B, de la Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu”, îndrumați de profesoarele Mirela Slujitoru și Monica Achim, vor prezenta lucrări ce vizează teme precum ecologia și protecția mediului. Evenimentul se va încheia cu vizionarea filmului documentar „Home”.
„Ziua Mondială a Mediului” sau „Ziua Mediului Înconjurător”, este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie. Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței „Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.