Fostul poliţist Pavel Nicoară rămâne după gratii

patrula-politisti
Fostul poliţist sătmărean Pavel Nicoară împreună cu afaceriştii sălăjeni Ioan Galiş, Ioan Huluban, Vasile Boer şi Sebastian Dacian Chira rămân după gratii. Decizia a fost luată azi, 4 iunie de către magistraţii Curţii de Apel Cluj. Totodată, cei cinci inculpaţi au de plătit câte 300 de lei, sumă ce reprezintă cheltuielile de judecată. Inculpaţi sunt cercetaţi într-un dosar de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.
Magistraţii clujeni au luat această decizie în urma unei noi contestaţii depuse, la sfârşitul lunii trecute, de cei cinci inculpaţi împotriva hotărârii Tribunalului Sălaj de a respinge înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu. Iniţial, în acest dosar au fost arestaţi preventiv nouă persoane însă ulterior, împotriva a patru dintre ei s-a luat măsura de arest la domiciliu.
Potrivit procurorilor fostul politest, Pavel Nicoară ar fi fost capul reţelei de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. Anchetatorii susţin că Nicoară era responsabil de racolarea administratorilor “firmelor fantomă” care ulterior erau folosiţi pentru semnarea în alb a documentelor necesare ingineriilor financiare operate de către membrii reţelei.
Vă reamintim că în urma percheziţiilor efectuate în data de 28 martie au fost duse pentru audieri la DIICOT Sălaj un număr de 25 de persoane dintre care nouă au fost arestate pentru 24 de ore. Pe data de 29 martie, magistraţii Tribunalului Sălaj au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile ai celor nouă inculpaţi, printre care şi sătmăreanul Pavel Nicoară însă ulterior, pe 8 aprilie, instanţa a decis ca doar cinci dintre inculpaţi să rămână în arest preventiv, iar împotriva celorlalţi patru s-a luat măsura de arest la domiciliu.
Decizia magistraţilor clujeni este definitivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.