S-a semnat contractul de lucrări pentru contorizarea şi monitorizarea presiunii apei în Satu Mare, Negreşti-Oaş, Tăşnad şi Carei

contract-apaserv
În sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare a avut loc azi, 3 iunie semnarea celui de-al 11-lea contract din cadrul programului de investiţii „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare”, proiect finanţat prin programul POS Mediu 2007-2013.
La ceremonia de semnare a contractului au participat primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, directorul executiv al SC Apaserv SA, Dan Stegerean, directorul SC Elsaco Engineering” SRL, Cristian Constantin, compania câştigătoare a licitaţiei de execuţie a lucrărilor.
Contractul semnat azi „Zonarea, contorizarea şi monitorizarea presiunii în oraşele Satu Mare, Carei, Negreşti-Oaş şi Tăşnad” are o valoare totală de 3.638.628,61 lei, fără TVA şi va fi implementat de SC Elsaco Engineering” SRL. Perioada de derulare a contractului este de 9 luni la care se va adăuga o perioadă de notificare a defectelor de 12 luni.
Principalul obiectiv al contractului îl reprezintă dezvoltarea unui sistem de detectare a pierderilor în reţelele de apă prin zonarea oraşelor implicate în proiect, astfel încât să poată fi măsurate şi monitorizate cantităţile de apă distribuite în fiecare zonă.
Vă reamintim că proiectul major de investiţii „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare”, are o valoare totală de 433,5 milioane lei (fără TVA) şi este derulat de SC Apaserv Satu Mare SA în perioada 2011-2015. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene reprezintă 78,5% din valoarea proiectului, cea a Guvernului României de 12%, a autorităţilor locale din aria proiectului 1,84%, iar restul de 7,66% este suportat de Apaserv printr-un credit obţinut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.