Icoana Fecioarei Maria de Guadalupe, în pelerinaj în judeţele Bihor şi Satu Mare

Icoana
În perioada 9-13 iunie icoana pelerină a Sfintei Fecioarei de Guadalupe va ajunge în judeţele Bihor şi Satu Mare. Astfel, marţi, 10 iunie, icoana va poposi la Parohia greco-catolică din Tăşnad iar miercuri, 11 iunie, la Parohia greco-catolică din Satu Mare.

Este vorba de o icoană apărută în mod miraculos pe mantia unui vizionar din Guadalupe (Mexic), în secolului al XVI-lea. Mantia s-a păstrat intactă până în zilele noiastre şi este venerată anual de milioane de pelerini în Bazilica din Guadalupe, al doilea loc de pelerinaj din lume, după Ţara Sfântă.

La începutul anilor ‘90, la propunerea părintelui Winrich, episcopii din Mexic au binecuvântat periplul acestei icoane în parohiile din întreaga lume pentru oprirea avorturilor. Această icoană a fost numită „Misionara pe căile Pământului”, conducând omenirea spre mileniul III. La 14 iunie 1991, Icoana misionara a Sfintei Fecioare de Guadalupe şi-a început turneul în America şi în lume.

În România Asociaţia „Darul Vieţii” este cea care organizează aceste pelerinaje cu o copie fidelă a icoanei care poartă semnătura şi sigiliul Cardinalului Norberto Rivera Carrera, Arhiepiscop Primat de Mexic. Această icoană a vizitat în ultimii ani multe parohii din ţara noastră, din Republica Moldova, Ucraina şi Bulgaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.