Primăria Satu Mare a prelungit pe încă 5 ani contractul cu Grădiniţa „Mondiala”

Gradinita-mondiala
Contractul dintre Primărie şi Grădinţa „Mondiala” a fost prelungit cu încă 5 ani, adică până în 2019. Anunţul a fost făcut de către primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 2 iunie în sala de şedinţe a Consiliului Local.
Alături de primar la conferinţa de presă au participat şi reprezentantele Grădiniţei „Mondiala”.
Potrivit edilului chiria lunară plătită de Primărie este de 18.900 lei, pe o suprafaţă totală de 5.000 metri pătraţi (suprafaţă construită+curte). „În oraş circulă tot felul de zvonuri referitoare ba la desfiinţarea grădiniţei, ba la reducerea de personal, sau a numărului de copii. Zvonurile sunt lansate de consilierul PDL Cosmin Raţiu, un om fără valoare”, a declarat Coica.
În prezent, grădiniţa este frecventată de 205 copii, repartizaţi în nouă grupe. Dintre aceste grupe, începând cu anul educaţional 2014-2015, trei vor pleca la şcoală, astfel că din toamnă în cadrul instituţiei vor rămâne 147 de preşcolari. Deoarece prelungirea contractului cu Primăria a avut loc destul de târziu, Grădinaţa „Mondiala” va avea copii în grupa mică doar din toamna anului 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.