Pataki Csaba: „Sper ca măcar 1% din promisiunile făcute de partenerii noştri de guvernare să se adeverească”

udmr-satu-mare
„Campania electorală a trecut, e timpul să lucrăm împreună. Anul acesta, la Satu Mare, UDMR va fi cea mai coerentă şi mai liniştită formaţiune politică. Noi ne păstrăm echilibrul şi nu trecem dintr-o parte în alta a eşichierului politic. Noi lucrăm pentru sătmăreni, indiferent de etnie şi condiţia socială ai acestora”, a declarat preşedintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 29 mai la sediul formaţiunii pe care o conduce.
La întâlnirea cu presa au participat şi preşedintele Organizaţiei Municipale a UDMR Satu Mare, deputatul Kereskenyi Gabor, deputatul Erdei D. Istvan, respectiv preşedintele executiv al UDMR Satu Mare, Nagy Szabolcs.
„Sper ca măcar 1% din promisiunile făcute de partenerii noştri de guvernare să se adeverească. Sper ca din acel pod peste Someş şi acel drum de ocolire să vedem măcar o machetă”, a declarat Pataki.
Referitor la alegerile europarlamentare, Pataki spune că la nivel de judeţ UDMR a primit cu câteva sute de voturi mai puţine decât în 2009, însă şi rata de participare la scrutinul electoral din acest an a fost mai redusă. „Sunt totuşi câteva localităţi care duminică au devenit adevărate centre turistice. Aş aminti în acest sens localităţile: Apa, Medieşu Aurit, Valea Vinului, Păuleşti. Probabil, la Medieş au mers să vadă cuptoarele dacice. Cu toate astea, procentul de 30% vorbeşte de la sine iar toţi cei care spun că nu au obţinut mai multe voturi din cauza UDMR-ului ar trebui să vadă în noi, mai degrabă, un partener stabil, care nu îşi schimbă orientarea de la o zi la alta, şi nu un duşman”, a subliniat Pataki.
În luarea de cuvânt, deputatul Erdei D. Istvan a declarat că „s-a demonstrat că efortul de a afişa bannere şi meşuri nu este proporţional cu eficienţa electorală. Tocmai pentru asta, noi, cei de la UDMR am redus numărul de bannere. În municipiul Satu Mare am avut doar patru bannere şi patru afişe pe panourile electorale. În rest am desfăşurat o campanie de la uşă la uşă care într-un final a dat rezultate”, spune Erdei.
Fostul candidat al UDMR în Colegiul 2, Nagy Szabolcs s-a axat mai mult pe cifre subliniind că, dacă în 2012 diferenţa între USL şi UDMR a fost de peste 6.000 de voturi (în Colegiul 2), în 2014 aceasta a scăzut la aproximativ 1.500 de voturi „ceea ce demonstrează că oferta noastră electorală este agreată de sătmăreni”.
Deputatul Kereskenyi Gabor a declarat că săptămâna viitoare va face o propunere de proiect de hotărâre referitor la afişajul electoral „să nu mai fie atâtea bannere agăţate, că până la urmă nu e normal ca în perioada campaniei electorale municipiul Satu Mare să arate ca un pom de Crăciun”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.