5% reducere pentru firmele care îşi plătesc integral impozitele la început de an

Maskulik-Csaba
În cadrul şedinţei de azi, 29 mai consilierul UDMR, Maskulik Csaba a propus creşterea bonificaţiei acordate persoanelor juridice care îşi plătesc integral impozitele la începutul anului de la 5%, cât era prevăzut în proiectul de hotărâre supus aprobării aleşilor locali, la 10%, propunere cu care majoritatea consilierilor nu au fost de acord.
Maskulik şi-a argumentat propunerea prin faptul că „deşi prin acordarea bonificaţiei de 10% bugetul municipiului s-ar diminua cu aproximativ 800.000 lei, impozitele plătite după cei 7.000 de angajaţi noi cât se spune că au intrat în câmpul muncii în ultimii 2 ani, se situează la 8 milioane de lei. Atunci, de ce nu am acorda această bonificaţie? După părerea mea, acel procent de 5% nu este deloc atractiv pentru operatorii economici. Şi încă ceva: dacă persoanele fizice care îşi plătesc impozitele la început de an beneficiază de o bonificaţie de 10%, de ce nu am putea aplica aceeaşi măsură şi în cazul persoanelor juridice?”.
În luarea de cuvânt, viceprimarul Marcela Papici i-a reproşat lui Makulik că a făcut această propunere în cadrul şedinţei de Consiliu Local şi nu în comisii, deoarece lucrările în plen sunt vizionate în direct, la televizor, de multă lume.
În discuţii a intervenit şi consilierul PSD, Ioan Pop care a propus ca înainte de aprobarea unei asemenea propuneri, ar trebui consultaţi şi specialiştii Direcţiei Economice din cadrul Primăriei pentru a vedea ce implicaţii ar avea luarea unei asemenea măsuri.
În cele din urmă consilierii au votat proiectul de hotărâre sub forma iniţială, adoptând acordarea unei bonificaţii de 5% persoanelor juridice care îşi plătesc impozitele la începutul anului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.