Sute de tablori suspecte, ridicate din judeţul Satu Mare

tablou
Poliţiştii din Carei în cooperare cu poliţiştii Serviciului de Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, Biroului de Investigaţii Criminale Carei au reuşit identificarea în trafic, în apropierea localităţii Dacia a lui Gheorghe P., de 47 ani, care transporta cu o maşină marca Ford Mawerik, 15 tablouri, lăzi din lemn tip zestre şi articole artizanale, fără a deţine documente legale care să ateste provenienţa acestora.

Ulterior la domiciliul bărbatului, în urma percheziţiei efectuate au mai fost descoperite un număr de 629 de tablouri, de diferite dimensiuni, fiind susceptibile a face parte din patrimonial cultural naţional al României şi a altor state din Uniunea Europeană. Potrivit anchetatorilor, unele dintre acestea au fost furate.

Conform unor surse apropiate anchetatorilor unele tablouri poartă semnăturile unor artişti de renume precum Monet sau Matisse însă, la această oră nimeni nu poate spune cu certitudine dacă tablourile sunt originale sau copii. În cazul în care tablourile sunt originale valoarea acestora se ridică la câteva milioane de euro.

Tablourile au fost ridicate în vederea stabilirii provenienţei şi a expertizării acestora, fiind depuse într-o instituţie specializată pentru conservare.
Cercetările în cauză se efectuează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei. La finalizarea cercetărilor se vor lua măsurile legale care se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.