Petre Mureşan: „PDL este primul partid de dreapta pe eşichierul politic local”

pdl-satu-mare
Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Satu Mare, Petre Mureşan consideră că rezultatul obţinut de formaţiunea pe care o conduce la alegerile europarlamentare de duminică, 25 mai „este unul mediocru, chiar slab. De altfel, PDL şi la nivel naţional a scos sub 15%”. Cu toate acestea Mureşan a subliniat faptul că în urma acestor alegeri „PDL este primul partid de dreapta pe eşichierul politic local”.

Afirmaţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 27 mai la sediul PDL. Alături de Petre Mureşan, la întâlnirea cu presa au participat şi preşedintele OT-PDL Satu Mare, Adrian Cozma, fostul candidat al partidului pe listele pentru alegerile europarlamentare din acest an, respectiv Ileana Blidar, cea care a candidat la alegerile de duminică (25 mai) pentru un post de deputat în Colegiul 2.

„Am scos un rezultat mediocru, chiar slab. De altfel, PDL şi la nivel naţional a scos sub 15%. Totuşi, în urma rezultatelor de duminică, în judeţul Satu Mare suntem al doilea partid românesc şi prima formaţiune politică de dreapta pe eşichierul politic local. Sper ca acest lucru să conteze dacă liderii de dreapta se gândesc la o coaliţie sau de ce nu (?), la o fuziune. Dacă analizăm rezultatele obţinute la aceste alegeri vedem că toată dreapta împreună este mai puternică decât stânga”, a declarat Mureşan.

În ceea ce priveşte scorul obţinut de Ileana Blidar în Colegiul 2, Mureşan spune că acesta este „unul rezonabil, în condiţiile date”. Cu toate acestea liderul PDL Satu Mare consideră că s-ar fi putut obţine un scor şi mai bun însă o parte din primarii PDL şi consilierii locali nu au fost destul de implicaţi în această campanie, motiv pentru care liderul democrat-liberal, anunţă sancţiuni. „Vrem să facem curăţenie în partid, să dăm sancţiuni deoarece sunt primari şi consilieri care nu s-au implicat aşa cum trebuie în această campanie”.

Ileana Blidar le-a mulţumit sătmărenilor pentru votul pe care i l-au dat duminică. Blidar spune că această campanie electorală a pregătit-o pentru următoarele alegeri. „Asta le-o spun doar aşa, să nu mă uite. Le suflu în ceafă”, a încheiat Blidar.

În luarea de cuvânt Adrian Cozma a atacat Partidul Mişcarea Populară (PMP), numindu-l voit „partidul mişcător” subliniind faptul că lidera PMP, dr. Laura Bota a obţinut doar 1.070 de voturi „în condiţiile în care, în urmă cu câteva luni se lăuda că a luat sute şi mii de membrii de la PDL şi FC şi că a desfiinţat PNŢCD-ul. Unde sunt acele voturi? Sunt doar două explicaţii: ori doamna în cauză minte, ori nici măcar membrii ei de partid nu au votat-o. Cetăţenii au trimis-o la plimbare şi nu am altceva ce să-i spun decât … ciocu’ mic. Sigur, mai există şi alţi băieţi cu ciocolată şi cu lapte pe care electoratul i-a sancţionat”.

Cu privire la PNL, Adrian Cozma spune că „ceea ce s-a întâmplat în PNL confirmă ceea ce noi am spus dintotdeauna: în PNL există o dependenţă de PSD şi în ultimii 3 ani liberalii nu au fost reprezentaţi în niciun fel la Satu Mare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.