Adrian Ştef: „N-am trecut la PSD şi nici nu am avut intenţia”

pnl-satu-mare
În ciuda faptului că scorul de 6% obţinut de PNL Satu Mare la nivel de judeţ este destul de mic, Adrian Ştef spune că „obiectivul principal, adică susţinerea lui Ovidiu Silaghi în Colegiul 2 şi recâştigarea mandatului de deputat al acestuia a fost atins”. Declaraţia a fost făcută de către Adrian Ştef, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 27 mai.

Alături de Adrian Ştef la conferinţa de azi au participat secretarul general adjunct al PNL, Radu Roman, viceprimarul Marcela Papici, directorul de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean, Claudiu Sulea, câţiva consilieri locali şi judeţeni dar şi directori de instituţii, susţinuţi de liberali.

Potrivit lui Ştef doar prin candidatura lui Ovidiu Silaghi din partea Alianţei PSD-UNPR-PC şi cu susţinerea PNL a putut fi blocat UDMR în ceea ce priveşte intenţia acestora de a câştiga mandatul de deputat în Colegiul 2. Totuşi, Ştef recunoaşte că electoratul a fost puţin bulversat deoarece în Colegiul 2 nu a mai găsit PNL-ul pe listă, cerându-i-se să voteze Alianţa PSD-UNPR-PC, adică pe Ovidiu Silaghi. Ştef spune că eforturile liberalilor s-au concentrat mai mult pe campania lui Ovidiu Silaghi, acesta fiind şi motivul pentru care scorul de la europarlamentare a fost atât de scăzut. În opinia lui Ştef, un alt motiv pentru scorul scăzut al PNL a fost candidatura lui Mircea Diaconu, care potrivit acestuia „a rupt procente de la liberali”.

„Mesajul nostru este că am fost, suntem şi vom fi liberali. N-am trecut la PSD şi nici nu am avut intenţia. Organizaţia PNL la nivel de municipiu şi judeţ este intactă. Nici un primar sau consilier local nu a trecut la PSD”, a declarat Ştef.

Făcând referire la vechile alianţe electorale realizate de-a lungul timpului în Satu Mare, Ştef spune că doar USL s-a dovedit a fi singura variantă câştigătoare „prin care românii să poată câştiva preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Satu Mare, în faţa UDMR”. În ceea ce priveşte vechile alianţe electorale, Ştef a subliniat faptul că nici Alianţa DA, dintre PNL şi PDL dar nici alianţa PDL-PSD nu s-au dovedit a fi câştigătoare.

În luarea de cuvânt, secretarul general adjunct al PNL, Radu Roman s-a declarat total nemulţumit de rezultatele obţinute la europarlamentare şi că se va face o analiză a cauzelor care au dus la acest scor scăzut în alegerile europarlamentare.

Un Comentariu la "Adrian Ştef: „N-am trecut la PSD şi nici nu am avut intenţia”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.