Întreaga organizaţie a PNL Satu Mare a fost dizolvată. Vezi ce spune Ștef, Enătescu și Zetea

adrian-stef
Rezultatele slabe obţinute de PNL la alegerile europarlamentare de duminică, 25 mai creează dezordine în Partidul Naţional Liberal. Liderii liberali au demisionat în bloc iar Organizaţia Judeţeană a PNL Satu Mare, cea care l-a reprimit pe Călin Popescu-Tăriceanu în partid a fost dizolvată.

În şedinţa de azi, Biroul Permanent Naţional (BPN) al Partidului Naţional Liberal l-a desemnat pe Romeo Nicoară, originar din Satu Mare pentru a pune pe picioare noua organizaţie a PNL. Acesta este deputat în Colegiul 20, circumscripţia 42 din Bucureşti. În 2012, Romeo Nicoară a câştigat alegerile în culorile PP-DD, după care s-a reînscris în PNL. Nicoară a fost propus de Crin Antonescu, propunere aprobată de BPN şi validată de Delegaţia Permanentă cu 125 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 6 voturi nule. Romeo Nicoară va ajunge la Satu Mare în următoarele zile.

„Nu ştiu ce să mai zic. Conducerea centrală îşi dă demisia în bloc după care ne dizolvă pe noi. Până la urmă despre ce vorbim? Cine ne-a dizolvat? O conducere care a deja a demisionat? Eu nu mai înţeleg nimic. Unii nu au bărbăţia să recunoască faptul că avem o problemă în partid. Să-l scoţi pe Mircea Diaconu de pe listă, a fost o treabă bună? Să-l scoţi pe Ovidiu Silaghi de pe lista de la europarlamentare a fost bine? Ei nu aduceau voturi? Vă spun eu că aduceau voturi multe. Sunt cu sufletul împăcat că noi am făcut o treabă bună aici la Satu Mare. L-am scos pe Ovidiu Silaghi deputat că până la urmă, să fim sinceri, Ovi va reveni în PNL. Dar nu în condiţiile astea, ci după ce se vor linişti apele. Până la urmă noi am câştigat, împreună cu PSD, deoarece USL există la Satu Mare, nu-i aşa? Vă spun eu care este problema. Nu rezultatele slabe obţinute de organizaţia din Satu Mare au condus la luarea acestei decizii ci faptul că l-am primit pe Tăriceanu în partid. Aici e buba. Restul sunt poveşti”, a declarat pentru Sătmăreanul Adrian Ştef.

Cu privire la persoana lui Romeo Nicoară, cel numit de la centru pentru a reclădi PNL Satu Mare, Ştef spune că „pe cine trimit ei la Satu Mare să facă ordine? Pe Radu Nicoară, un om care în 2012 a candidat din partea PP-DD pentru a ajunge în Parlamentul României după care a revenit în PNL. Acesta este omul care va veni să ne vorbească despre liberalism şi valorile liberale. Poate că Dan Diaconescu a avut dreptate şi PP-DD a câştigat la Satu Mare. Nici nu ştiu cu cine să vorbesc. Unde să depun o contestaţie? La conducerea care a demisionat? Tot ce se întâmplă mi se pare o mare prostie. Oricum noi încă nu am primit nimic oficial”, spune supărat Ştef.

Potrivit fostului preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene a PNL Satu Mare, acad. dr. Virgil Enătescu „noi încă nu am primit nicio hârtie oficială dar ni s-a spus că întreaga organizaţie a PNL Satu Mare a fost dizolvată, nu doar Biroul Judeţean. Ce se va întâmpla după asta? Oamenii trebuie să se înscrie din nou în partid. Cei care vor la dreapta, vin la PNL iar cei care vor la stânga, merg împrejurul parcului şi se înscriu la PSD. De fapt, demult ni se promite dizolvarea, iar acum s-a întâmplat”.

Primarul comunei Medieşu Aurit, Silviu Zetea ne-a confirmat şi domnia sa dizolvarea PNL Satu Mare. „Va fi desemnată o persoană de la centru care să vină la Satu Mare şi să pună organizaţia PNL pe picioare. Persoanele care doresc să facă parte din noul PNL trebuie să se înscrie în noua structură deoarece numai aşa se va putea construi un partid sănătos şi nu formal, plin de membrii dar cu reprezentativitate mică”, a declarat Zetea. Edilul de la Medieşu Aurit ne-a declarat că e prematur să vorbim despre o candidatură a sa în funcţia de preşedinte a PNL Satu Mare însă a subliniat că „doresc să mă implic în viaţa noii structuri a PNL”.

4 Comentarii la "Întreaga organizaţie a PNL Satu Mare a fost dizolvată. Vezi ce spune Ștef, Enătescu și Zetea"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.