Nicoleta Laşan şi-a lansat cartea la Muzeul de Artă din Satu Mare

Nicoleta-Lasan

„Securitate nucleară. Uniunea Europeană şi Iran” este titlul cărţii lansate azi, 23 mai la Muzeul de Artă din Satu Mare. Volumul semnat de Nicoleta Laşan dezvoltă atât teoriile clasice ale studiilor de securitate cât şi cele legate de securitatea nucleară, subiect actual în contextul geopolitic actual.
La evenimentul editorial au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare. dr. Dorel Coica, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC pentru alegerile parlamentare parţiale din Colegiul 2, Ovidiu Silaghi, directorul Centrului de Cultură, Felician Pop, directorul adjunct al Bibliotecii Judeţene, Robert Laszlo, istoricul Claudiu Porumbăcean, respectiv autoarea cărţii, Nicoleta Laşan.
În paginile cărţii sale Laşan explică noţiunea de securitate atât în accepţiunea clasică a termenului cât şi în contextul înarmării nucleare de după cel de-al doilea război mondial şi pe parcursul Războiului Rece. Specialista face referiri şi la relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Iran din punctul de vedere al securtităţii nucleare.
Nicoleta Laşan s-a născut la data de 13 iulie 1983 în municipiul Satu Mare. În prezent, este lector universitar la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative. Din 2006 este licenţiată a Facultăţii de Studii Europene din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”. În 2012 i-a fost conferit titlul de doctor în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. A publicat numeroase articole de specialitate atât în reviste din ţară cât şi în străinăptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.