Viktor Orban: „este nevoie ca maghiarii să meargă duminică în număr cât mai mare la vot”

Viktor-Orban
„La scrutinul de duminică pentru alegerile europarlamentare UDMR şi cea mai mare coaliţie de guvernământ din Ungaria, FIDESZ cu Partidul Creştin-Democrat, se vor sprijini reciproc”. Declaraţia a fost făcută de premierul Ungariei, Viktor Orban în cadrul unei declaraţii de presă susţinute cu ocazia unei vizite efectuate azi, 22 mai la Satu Mare.
Liderul ungar s-a întâlnit la Satu Mare cu preşedintele UDMR, vicepremierul României, Kelemen Hunor ocazie cu care au discutat despre alegerile europarlamentare. Cei doi lideri au susţinut o declaraţie de presă în curtea Palatului Episcopal romano-catolic.

„FIDESZ şi Creştin-Democraţii, formaţiuni politice care alcătuiesc coaliţia de guvernământ în Ungaria, împreună cu UDMR sunt interesaţi ca viitorul Europei să depindă de Partidul Popular European (PPE) familie din care noi facem parte. Această familie politică doreşte să câştige alegerile de duminică dar acest lucru este posibil doar dacă coaliţia de guvernământ de la Budapesta, în Ungaria, respectiv UDMR în România obţine rezultate bune la acest scrutin electoral. Pentru ca acest lucru să se realizeze este nevoie ca maghiarii să meargă duminică în număr cât mai mare la vot”, a declarat Viktor Orban.

Totodată, liderul ungar i-a urat Uniunii Democrate a Maghiarilor din România succes la guvernare. „Vreau să vă spun că Ungaria este interesată de crearea unor relaţii stabile între maghiari şi români şi la relaţii bune între guvernele celor două ţări”, spune Orban.

Cu privire la acelaşi aspect Kelemen Hunor a subliniat faptul că „aşa cum am avut un trecut comun şi avem un prezent comun aşa trebuie să ne proiectăm şi un viitor comun”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.