Tăriceanu: „Am venit la Satu Mare să-l susţin pe Ovidiu Silaghi”

tariceanu-satu-mare
În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 22 mai în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a venit la Satu Mare cu un motiv precis „să-l susţin pe Ovidiu Silaghi la alegerile de duminică”.

Alături de Tăriceanu la conferinţa de presă de azi au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, cei doi vicepreşedinţi Mircea Govor şi Rudolf Riedl, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca şi deputatul Octavian Petric.

„Vă mărturisesc că am răspuns cu mare plăcere la propunerea pe care mi-a făcut-o colegul meu, Ovidiu Silaghi, de a veni la Satu Mare şi de a-l sprijini în alegerile de duminică pentru Colegiul 2. Domnul Silaghi are o carte de vizită impresionantă care îl recomandă. A fost ministru în mai multe guverne, europarlamentar, deputat în Parlamentul României. Astfel, am considerat că este de datoria mea, de vechi coleg de partid cu Ovidiu Silaghi, să-i dau o mână de ajutor. Apreciez foarte mult că aici la Satu Mare s-a găsit o soluţie politică pentru ca USL să continue. Venirea mea la Satu Mare este un gest de colegialitate şi solidaritate faţă de Ovidiu Silaghi şi faţă de semnalul dat în ceea ce priveşte refacerea USL”, a declarat Tăriceanu.
Preşedintele Senatului a subliniat faptul că „noi ca oameni politici, cei din PNL şi PSD, la alegerile din 2012 ne-am luat un angajament în faţa alegătorilor pentru un proiect politic în care oamenii au crezut. Acest proiect avea şi două componente importante. O primă componentă s-a referit la îndepărtarea regimului Traian Băsescu iar a doua componentă o reprezintă speranţa într-o situaţie materială mai bună. Din păcate, decizia politică de plecare a PNL de la guvernare a frânt acest proiect. Ovidiu Silaghi, prin hotărârea pe care a luat-o de a se prezenta în numele USL în faţa alegătorilor este în spriritul alegerii cetăţenilor de a duce acest proiect la îndeplinire”.

Tăriceanu a subliniat şi faptul că pentru dezvoltarea României este nevoie şi de o componentă liberală „cel puţin în zona deciziilor majore”. Potrivit preşedintelui Senatului „Guvernul Ponta ne dă o perspectivă optimistă. Avem o creştere economică pe primul trimestru de 3,8% a Produsului Intern Brut, ceea ce înseamnă că perspectivele economice ale României se îmbunătăţesc”.

Acesta s-a referit şi la preşedintele Traian Băsescu care în opinia domniei sale reprezintă un pericol pentru dezvoltarea României. „Trebuie să constituim încă din acest moment un puternic front anti-Băsescu pentru a-l opri pe acesta de a-şi promova propriul candidat la prezidenţiale şi împotriva planului său de a ajunge prim-ministru. Unificarea dreptei cu Traian Băsescu prim-ministru este un plan mortal pentru România. Vreau să-i avertizez pe toţi colegii mei liberali că acesta reprezintă pericolul major pentru România”, spune preşedintele Senatului.

2 Comentarii la "Tăriceanu: „Am venit la Satu Mare să-l susţin pe Ovidiu Silaghi”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.