Suarez s-a operat, dar va participa la Mondial

suarez

Uruguayanul Luis Suarez de la echipa Liverpool a dechis să se opereze la genunchiul drept cu doar trei săptămâni înaintea Mondialului brazilian, dar nu îi este pusă în pericol prezenţa acolo

Jucătorul echipei Liverpool, Luis Suarez a avut un sezon foarte bun în Premier League, dar problemele au aparut doar acum de când e în cantonamentul naţionalei Uruguayului. Mai exact Luis Suarez a acuzat dureri la genunchiul drept în timpul antrenamentului de miercuri al naţionalei. Medicii au constatat în urma investigaţiilor că jucătorul din Uruguay are o leziune la menisc şi e nevoie de o intervenţie chirurgicală. Operaţia a avut loc în cadrul zilei de joi, cu doar trei săptămâni înainte de startul Campionatului Mondial din Brazilia.

Chiar dacă este o intervenţie minoră şi care n-ar trebui să-i pună în pericol prezenţa la turneul final, nimic nu poate fi sigur, iar pentru Uruguay ar fi o pierdere importantă. Sunt şanse destul de mari ca Luis Suarez să rateze cel putin primul meci din faza grupelor. E drept că e cel mai uşor meci din grupa D, Uruguayul întâlnind Costa Rica. Mai important pentru selecţionerul echipei sud-americane, Oscar Tabarez, este ca Luis Suarez să fie complet refăcut pentru partidele cu Anglia şi Italia în urma cărora se vor decide cele două echipe calificate în optimile de finală.

Ar fi păcat ca Luis Suarez să rateze Mondialul brazilian după ce a jucat foarte bine tot sezonul şi a fost aproape să câştige titlul de campion cu Liverpool. “Cormoranii” au terminat până la urmă pe locul 2, la două puncte în urma campioanei Manchester City. El a marcat în total 31 de goluri în acest sezon de Premier League în doar 33 de etape jucate. Datorită acestor goluri a ieşit golgheter în campionatul Angliei şi a terminat la egalitate pe primul loc în clasamentul Ghetei de Aur alături de portughezul Cristiano Ronaldo de la Real Madrid. Este pentru a doua oară în istorie când doi jucători câştigă acest trofeu în acelaşi sezon. În luna mai amandoi au marcat doar câte un gol, dar nici urmăritorii lor nu au fost mai inspiraţi.

În vârstă de 27 de ani, Luis Suarez a avut o contribuţie importantă şi la calificarea Uruguayului la turneul final din Brazilia. El a marcat în total 11 goluri în cele 14 meciuri jucate în calificari. A fost cel mai bun marcator în calificarile din America de Sud, având cu un gol mai mult decât argentinianul Lionel Messi. În total, Luis Suarez a ajuns la 35 de goluri marcate în 73 de selecţii la naţionala Uruguayului.

 

Rămâne de văzut ce va fi şi câte meciuri va juca Luis Suarez în Brazilia sau dacă după această operaţie va mai juca la fel de bine. Este însă clar că ar fi o absenţă foarte importantă, chiar dacă în atac naţionala Uruguayului îi mai are pe Edinson Cavani sau Diego Forlan, jucători foarte buni şi experimentaţi. Dar cu siguranţă pentru a repeta performanţa de la Mondialul din 2010 din Africa de Sud când a fost eliminată în semifinale de Olanda, naţionala Uruguayului va avea nevoie de Luis Suarez. Până la urmă echipa sud-americană s-a ales doar cu locul 4 dupa ce a pierdut finala mică cu 3-2 în faţa Germaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.