„Nicăieri în România nu există atâtea bannere puse ilegal ca în Satu Mare”

Pataki-Csaba
„Noi nu mai putem depune atâtea contestaţii câte ilegalităţi se fac. În fiecare minut se comite câte o ilegalitate. Nicăieri în România nu există atâtea bannere puse ilegal ca în Satu Mare”. Declaraţia îi aparţine preşedintelui Organizaţiei Judeţene a UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba şi a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 20 mai la sediul formaţiunii politice pe care o reprezintă.

Senatorul UDMR a criticat vehement maniera aleasă de „anumite partide politice” (fără să facă referire la vreuna dintre formaţiunile politice) de a face campanie electorală. „Fac un apel către partidele politice cu rugămintea de a opta pentru o campanie electorală corectă şi care să nu fie monopolizată de unii şi de alţii în anumite instituţii publice. Dacă unii aşa se comportă în campania electorală, probabil aşa se vor comporta şi în data de 25 mai. Probabil se pregătesc anumite scene, dar noi vom fi vigilenţi. Vom amplasa camere de luat vederi în faţa secţiilor de votare, pe spaţiul public, că avem dreptul, şi nu aş vrea ca să constatăm la numărătoare că ies mai multe voturi decât persoanele care au intrat să voteze. Vom sesiza orice ilegalitate iar cei care încalcă legea vor ajunge aici în vecini (făcând referire la Penitenciar), în custodia statului”, a declarat senatorul UDMR.

Pataki s-a referit şi la unele bannere care, în opinia sa, sunt amplasate ilegal „sau care cel puţin sunt imorale. Se pare că unii mizează şi pe voturile morţilor că am văzut bannere amplasate chiar pe gardurile cimitirelor. Când am sesizat la BEC aceste ilegalităţi celor de acolo nu le-a venit să creadă că se pot întâmpla asemenea lucruri. Şi mai vreau să vă spun ceva. În Colegiul 2 avem tot felul de candidaţi exotici, de toate culorile, motiv pentru care probabil în ziua alegerilor vor fi prezenţi şi jurnalişti din presa naţională. Nu mi-aş dori să ne facem de groază. E în joc reputaţia noastră de sătmăreni”.

În altă ordine de idei, senatorul sătmărean a făcut referire şi la comemorarea victimelor inundaţiilor din primăvara anului 1970, eveniment ce a avut loc la Satu Mare în data de 14 mai. Potrivit acestuia „90% dintre victime au aparţinut unei anumite entităţi etnice şi atunci ar fi fost frumos să avem bunăvoinţa de a invita şi preoţii altor culte religioase şi să nu monopolizăm un asemenea eveniment”.

3 Comentarii la "„Nicăieri în România nu există atâtea bannere puse ilegal ca în Satu Mare”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.