Copiii de la Grădiniţele “14 Mai” şi “Guliver”, poliţişti pentru o zi

politisti-pt-o-zi

Copiii de la Grădiniţele “14 Mai” şi “Guliver” au participat azi, 20 mai la o lecţie oferită de poliţiştii rutieri ocazie cu care au învăţat semnele de circulaţie. Activitatea ce se desfăşoară în cadrul proiectului “Poliţist Junior” a avut loc în zona Grădinii Romei.

La acţiune au fost prezenţi 85 de copii de la Grădiniţele “14 Mai” şi “Guliver”. Grădiniţa “14 Mai” i-a avut ca pretendenţi la statutul de “Poliţist Junior” pe copiii din grupa mare, coordonaţi de educatoarea Ramona Chermeş şi pe colegii lor mai mici din grupa mijlocie, însoţiţi de educatoarele Florica Codrean şi Dariana Puşcaş. Acestora li s-au alăturat copiii de la Grădiniţa “Guliver” coordonaţi de educatoarele Rodica Haidu, Anca Vezentan şi Doina Şuteu.

Inspectorul de poliţie Felicia Hrihorişan le-a vorbit celor mici despre regulile de circulaţie, încercând totodată să clarifice anumite aspecte care încă nu le erau foarte clare, ca de exemplu cum traversăm atunci când există un poliţist rutier care dirijează circulaţia. Copiii au demonstrat apoi în practică cele reţinute, fiind corectaţi atunci când nu respectau în totalitate indicaţiile poliţiştilor. Fiecare şi-a aşteptat cu nerăbdare rândul pentru a deveni pentru puţină vreme “Poliţist Junior”, şi pentru a se convinge că semnele poliţistului sunt respectate chiar şi de şoferi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.