Proiectul „Promovare produse piscicole” a ajuns la final

Pesti1
Proiectul „Promovare produse piscicole”, derulat în Satu Mare, Cluj-Napoca şi Bucureşti a a juns la final. Concluziile proiectului au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 19 mai la Hotel Dana II din Piaţa Libertăţii.

La întâlnirea cu presa au participat nutriţionistul Alexandra Iliuţă, respectiv specialistul marketing, Livia Pană.
În cadrul proiectului a fost derulat şi un studiu privind impactul acestuia asupra populaţiei iar concuziile sunt cât se poate de pozitive, susţin specialiştii. Studiul a fost desfăşurat în perioada aprilie-mai 2014.
Din rezultatele studiului efectuat de către specialişti reiese că faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (aprilie-mai 2013) s-a înregistrat o creştere de la 7,78% la 8,67% a consumului de peşte şi produse din peşte în cadrul gospodăriilor analizate. De asemenea, procentul persoanelor care au declarat un consum des de peşte a crescut de la 54,44% la 62,67% iar ai celor care consumă peşte de două-trei ori pe săptămână de la 22,84% la 26,04%.
Din aceleaşi statistici reiese că cele mai consumate produse rămân peştele proaspăt (63,80%) şi cel congelat (40,72%), în timp ce icrele, semipreparatele din peşte, fructele de mare şi peştele afumat au înregistrat o scădere în topul preferinţelor consumatorilor.
Proiectul „Promovare produse piscicole” a avut drept scop educarea publicului în ceea ce priveşte conştientizarea beneficiilor consumului de peşte asupra sănătăţii. Un alt obiectiv important al proiectului a vizat încurajarea consumului de peşte din surse controlate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.