Dorel Coica: „S-a terminat epoca Oros, nu mai vreau astfel de directori la Teatru”

teatrul
Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 19 mai că noul manager al Tetrului de Nord, Vasile Ţăran, va fi instalat în funcţie în zilele următoare. Totodată, primarul l-a atacat dur pe fostul manager al Teatrului, Sorin Oros, despre care a declarat că „a fost cel mai slab manger din câţi au fost până acum la conducerea acestei instituţii”.

„Domnul Oros a fost cel mai slab director de teatru din câţi am cunoscut eu la Satu Mare, şi din păcate a fost aservit politic, făcând jocurile unui anumit partid. Eu am nevoie de un om care ştie să folosească banul public. Nu o să mai permit ca banul public să fie folosit de către domnii actori care au fost în funcţii de conducere. Vreau un economist care să folosească banul pentru dezvoltarea teatrului, pentru o relaţie bună între cele două secţii că aşa este normal. Dacă nu îşi fac treaba ne gândim la altceva. Vom lua modelul de la Wolfenbuttel care au 1.570 de abonamente pe 400 de locuri şi care nu au trupă de teatru în oraş. Mă voi implica personal pentru ca lucrurile să ia o turnură normală la teatru”, a declarat primarul.

Totodată, Dorel Coica a făcut referiri şi la activitatea profesională a fostului manager. Edilul a declarat că piesa prezentată de Sorin Oros la aniversarea Teatrului de Nord „m-a oripilat, mi-a lăsat un gust amar. Au fost scene de violenţă, promiscuitate, incest, adulter. Nu se poate ca la o astfel de aniversare să prezinţi un asemenea spectacol. Nu am înţeles ce au căutat copiii acolo. Îl întreb în mod public pe domnul Oros, ce au căutat copiii de la Şcoala de Arte la acel spectacol, să vadă o piesă atât de oribilă cu alcoolici şi cu ungurul care în direct îi taie gâtul unuia. Nu mai vreau să văd aşa ceva în Satu Mare. Dacă este atât de bun, pe domnul Oros îl aşteaptă garajul din Statele Unite, unde a organizat un spectacol pentru cinci negrese şi şapte hispano-americani. S-a terminat epoca Oros, nu mai vreau astfel de directori la Teatru. Oros se pricepe numai la sex, alcoolici, la tăiat gâtul şi aşa mai departe. Îl rog să termine cu comentariile să nu mă oblige să spun mai mult”.

4 Comentarii la "Dorel Coica: „S-a terminat epoca Oros, nu mai vreau astfel de directori la Teatru”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.