Trei sătmăreni reţinuţi pentru evaziune fiscală şi comercializare de alcool

catuse
În urma a șase percheziții efectuate în Satu Mare și Brașov dar și a depistării în trafic a unei maşini care transporta alcool fără documente legale de provenienţă, polițiștii de investigare a fraudelor brașoveni au indisponibilizat 18 tone de alcool. Totodată, patru bărbaţi, dintre care trei sătmăreni şi un braşovean au fost reținuți pentru evaziune fiscală și deținerea alcoolului în vederea comercializării în afara antrepozitelor fiscal.
Vineri, 16 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Brașov, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, au depistat, în localitatea Feldioara, un autovehicul în care se aflau trei bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 53 de ani, toți din județul Satu Mare. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit o tonă de alcool, fără documente legale de proveniență.
În aceeași zi, oamenii legii au efectuat două percheziții, în județul Satu Mare, unde au fost identificate 15 tone de alcool și trei instalații ilegale de producere a alcoolului. De asemenea, au efectuat patru percheziții în județul Brașov, unde au fost descoperite două tone de alcool, fără documente legale de provenienţă.
Cele 18 tone de alcool au fost ridicate în vederea indisponibilizării și recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat. Polițiștii au sigilat cele trei instalații de producere a alcoolului și au indisponibilizat maşina folosită la transportul alcoolului.
Cei trei sătmăreni, precum și un braşovean, de 45 de ani, au fost reținuți de polițiști, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și deținerea alcoolului în vederea comercializării în afara antrepozitelor fiscale. Cei patru bărbaţi vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.