Kelemen Hunor: „Putem câştiga Colegiul 2”

udmr-satu-mare
Potrivit preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, prezent azi, 17 mai la Satu Mare, candidatul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România în Colegiul 2, Nagy Szabolcs are şanse reale să câştige alegerile şi să devină parlamentar. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă la care alături de Kelemen Hunor au participa şi senatorul Pataki Csaba, deputatul Kereskeny Gabor, respectiv candidatul UDMR pentru alegerile parlamentare parţiale în Colegiul 2, Nagy Szabolcs.

„Cu o mobilizare bună şi cu un efort uriaş în ultima săptămână consider că putem câştiga acest colegiu, mai ales după cele întâmplate la Satu Mare şi în Colegiul 2. Sunt convins că a fost o strategie greşită ce au ales colegii noştri, dar este problema lor, treaba lor”, a declarat liderul UDMR.

Totodată, Kelemen Hunor a declarat că formaţiunea politică pe care o conduce nu are nicio înţelegere cu niciun partid în ceea ce priveşte scrutinul electoral din Colegiul 2. „Nagy Szabolcs este candidatul nostru şi are toată susţinerea noastră. Este un om onest, bine pregătit care îi va reprezenta cu cinste pe sătmăreni indiferent dacă sunt maghiari, şvabi sau români. Consider că Nagy Szabolcs are toate calităţile necesare să intre în politică la nivel naţional. Sunt câteva zvonuri care, după părerea mea sunt răutăcioase, cu privire la anumite înţelegeri cu un partid sau altul. Nu există niciun fel de înţelegere cu niciun partid în ceea ce priveşte Colegiul 2”, a declarat Kelemen.

Liderul UDMR spune că toţi cei care fac politică împotriva formaţiunii pe care el o reprezintă (adică UDMR) sunt pe o pistă greşită. „Cei care au luptat în 2012 cu UDMR-ul, au câştigat atât municipiul cât şi judeţul Satu Mare. Acum vedeţi cum arată oraşul şi judeţul. Mă întâlnesc cu oameni pe stradă care după doi ani îmi spun că era mai bine cu Gyuszi (fostul primar al municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes) şi Arpi (fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad). Dar asta e viaţa. Dacă faci o coaliţie doar pentru a învinge UDMR-ul, şi rezultatele vor fi pe măsură. Poţi să câştigi o dată şi Primăria şi Consiliul Judeţean dar asta nu înseamnă că eşti capabil să conduci, poţi să oferi ceva pentru sătmăreni”, spune liderul UDMR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.