„Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali”, a fost marcată şi la Satu Mare

ziua-asistentului
Sala de concerte a Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare a găzdui azi, 16 mai un simpozion dedicat „Zilei Internaţionale a Asistenţilor Medicali”. Evenimentul a fost organizat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Satu Mare.
La deschiderea lucrărilor simpozionului dintre oficialităţi au participat prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, europarlamentarul Ovidiu Silaghi, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC pentru alegerile parlamentare parţiale din Colegiul 2, conducerile Spitalului Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, ai Colegiului Medicilor şi sute de asitenţi medicali din tot judeţul.
În luările de cuvânt oficialităţile au declarat că vor continua să sprijine sistemul sanitar din Satu Mare pentru ca pacienţii să beneficieze de servicii la standarde cât mai ridicate. Potrivit preşedintelui OAMGMAMR Satu Mare, Constantin Demian, în judeţul nostru ordinul are peste 3.300 de membrii, dintre care 2.500 sunt activi.
Ziua de 12 mai a devenit “Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali” din întreaga lume, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali, creat în anul 1899, în cinstea zilei de naştere a Florencei Nightingale, fondatoarea primei şcoli laice de asistent medical din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.