ContiTech investește 30.000 de lei în Liceul Tehnologic “Simion Bărnuţiu” din Carei

ContiTech
Compania ContiTech Carei se implică în finalizarea renovării internatului Liceului Tehnologic “Simion Bărnuţiu” din localitate. În acest sens, compania investeşte 30.000 lei pentru renovarea etajului II a clădirii internatului.

Parteneriatul dintre ContiTech Carei și Liceul Tehnologic “Simion Bărnuțiu” din localitate a început în anul 2012 prin sprijinirea clasei de şcoală profesională, cu specializarea montator subansamble, calificare ce se află în curs de aprobare la Ministerul Educației. Elevii liceului petrec săptămânal două zile la sediul firmei, unde fac practică supravegheați de maistrul desemnat din partea instituției de învățământ și un responsabil din partea firmei. Elevii aflați în practică beneficiază de aceleași condiții ca și angajații proprii: transport, îmbrăcăminte și echipament de protecție, respectiv cadouri de Crăciun.

Anul acesta compania se implică în finalizarea renovării internatului Liceului “Simion Bărnuţiu” din Carei construit în anii ‘70. În 2013 s-a reabilitat primul etaj, acum începând lucrările la etajul II, în care ContiTech investește 30.000 lei.

Cu o cifră de afaceri de 33,3 miliarde de euro în 2013, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, panouri de bord, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi protejează clima. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent aproximativ 178.000 de angajaţi în 49 de ţări.

Până la sfârşitul anului 2013, Continental a investit peste 830 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Compania este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental avea la finalul anului 2013 peste 13.000 de angajaţi și își va mări echipa cu peste 1.500 noi membri în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.