Jerbe de flori în memoria victimelor inundaţiilor din 14 mai 1970

14-mai
Oficialităţile locale au depus azi (14 mai) dimineaţă jerbe de flori în memoria victimelor inundaţiilor din 14 mai 1970. Cu această ocazie un sobor de preoţi a oficiat un scurt Te Deum în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în inundaţiile din mai 1970.
Alături de prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca şi candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC pentru alegerile parlamentare parţiale din Colegiu 2, Ovidiu Silaghi, la evenimentul organizat la Monumentul victimelor inundaţiilor din Cartierul 14 Mai, a participat şi europarlamentarul Corina Creţu.
„Am simţit că trebuie să fim alături de cei care, în urma inundaţiilor din luna mai 1970 şi-au pierdut rude, copii şi mame. Dumnezeu să-i odihnească”, a declarat primarul Dorel Coica.
În urma prăpădului două treimi din municipiul Satu Mare a ajuns sub ape, fiind distruse peste 2.200 de case, iar alte 2.600 de locuinţe au fost afectate parţial. În ceea ce priveşte victimele omeneşti, din statistici reiese că în urma inundaţiilor şi-au pierdut viaţa 57 de sătmăreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.