Ileana Blidar: Zi de zi alături de sătmăreni

 

Am luat la pas întreg Colegiul 2. Vreau ca oamenii să mă cunoască. Vreau să știe pe cine votează. Toți au dreptul să fie ascultați și ajutați. Pot să fac asta pentru ei. Am curajul să înfrunt problemele sătmărenilor alături de ei. Am curajul să-i reprezint.

9 mai
Toată echipa PDL a fost printre sătmăreni de ziua Europei. Suntem o echipă unită. Eu împreună cu Petre Mureșan am fost în orașul Satu Mare, deputatul Andreea Paul a fost în Țara Oașului, iar Sorin Ghilea a fost la Carei. La Satu Mare, alături de echipa PDL, l-am trimis pe Ponta într-o croazieră pe râul Someș. Scurta călătorie a Premierului a fost motiv de ironie și de comentarii tăioase ale sătmărenilor.

1

Am încheiat ziua într-o notă optimistă, vorbind cu și despre oameni. Am participat la Balul de Caritate al Clubului Lions din Satu Mare, unde liniștea interioară și speranța au adus un zâmbet pe fețele noastre. Satu Mare este un județ cu oameni înțelepți și darnici, care mi-au întărit încă o dată dorința de a-i ajuta, dorința de a-i reprezenta în Parlament.

2

10 mai
Am început ziua cu un tur de forță. Dis-de-dimineața ne-am întâlnit la sediu, am dezbătut problemele aflate pe ordinea de zi și am plecat spre piețele sătmărene. Toți ne-au cerut taxe mai mici. Toți se plâng de birocrație. În piața auto oamenii criticau dur taxa de primă înmatriculare, acciza la carburanți și starea drumurilor. În piața din Satu Mare, pe lângă contractul de închiriere a tarabei, sătmărenilor li se mai cere încă o taxă, deși nu sunt asigurate condițiile minimale de igienă sau de vânzare.

34

11 mai
Am fost împreună cu echipa PDL și cu deputatul Andreea Paul în piața de automobile. Aici toți au cerut același lucru: să eliminăm acciza de 7 eurocenți pe litrul de benzină și motorină. Andreea Paul deja a propus o inițiativă legislativă prin care susține eliminarea acestei taxe. Împreună putem susține astfel de măsuri pentru binele românilor.

5

După ce am ascultat baiurile și problemele cu care se confruntă negustorii sătmăreni am mers la Festivalul Folcloric din orașul Ardud. Un popor fără tradiţii este un popor fără viitor. Susțin tradițiile Sătmarului și sunt gata să lupt în Parlamentul României pentru conservarea și promovarea lor. Am ca prioritate grija pentru vestigiile sătmărene, în primul rând pentru Cuptoarele dacice de la Medieșu Aurit.

La Odoreu suntem pe cai mari

6

Medieșul m-a primit cu bucurie

7

Am trecut și prin parc. Acolo mă încarc cu energie pentru a merge mai departe. Copiii sunt viitorul nostru. Pentru ei trebuie să luptăm toți. Alegerile sunt ale dumneavoastră. Haideți să alegem ce este mai bun pentru ei. Alegeți profesionalismul!

8

12 mai

Altă zi petrecută în mijlocul oamenilor. Campania nu se face cu afișe. Doar între sătmăreni simți cu adevărat care sunt problemele pentru care îți asumi rezolvarea.

9

Programul meu electoral are 5 puncte de la care nu mă voi abate:
1. Sunt omul tău în Parlamentul României.
2. Am soluţii pentru voi.
3. Susţin mediul de afaceri şi crearea de locuri de muncă.
4. Mă pricep să fac legi bune în Parlament.
5. Avem aceleaşi valori.

13 mai

Încă o zi petrecută alături de sătmăreni. Astăzi am împărțit tocătoare. Sătmărenii sunt cei care îl vor toca mărunt pe Silaghi la alegerile din 25 mai pentru traseismul politic, pentru faptele de corupție și pentru proasta reprezentare în Parlamentul României.

10
Seara, împreună cu echipa, am avut un eveniment special: am vizitat Centrul de Plasament din Amați. Ne-am reîntâlnit cu copiii pe care i-am vizitat în Vinerea Mare împreună cu Andrea Paul și echipa PDL Satu Mare. Atunci i-am promis unei copile că voi fi alături de ea când va împli vârsta de 13 ani. Am serbat-o cu tort pregătit special și am reușit să îi îndulcim pe copii măcar în timpul petrecut împreună. Îi spun încă o dată La mulți ani sănătoși și fericiți! Promisiunile sunt promisiuni fie că ești în campanie sau nu, fie că ești deputat sau nu. Andreea Paul a trecut în Parlament Legea 21/2014, privind Ziua Națională a Adopției. Detalii găsiți aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=13180. Sunt convinsă că eu împreună cu Andreea Paul putem reprezentă cel mai bine interesele sătmărenilor în Parlament.

11

Pe 25 mai, aproape 66 de mii de sătmareni din Colegiul 2 sunt așteptați la vot. Veți primi două buletine de vot:
• Unul pentru deputat în Parlamentul României. Mă găsiți pe locul 1 pe buletinul de vot. Aștept votul dumneavoastră de încredere!
• Unul pentru echipa Parlamentului European. Acolo îi găsiți pe Theodor Stolojan, Monica Macovei, Daniel Buda, Adrian Cozma etc. tot pe locul 1 pe buletinul de vot. Este cea mai bună echipă care merită deopotrivă votul dumneavoastră.

Ileana Blidar

Candidată ca deputat în Colegiul 2 din Satu Mare
Președinta Organizației de Femei a PDL Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.