Primarul Dorel Coica vrea să facă ordine la Teatrul de Nord Satu Mare

teatrul-de-nord
„Teatrul de Nord are nevoie de un manager care să ştie să caute în actele din trecut deoarece am informaţii că acolo s-au făcut o serie de şmecherii”, a declarat primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, Dorel Coica în cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 13 mai.
Singura persoană căruia i-a fost admis dosarul pentru funcţia de manager al acestei instituţii este omul de afaceri Vasile Ţăranu. „Nu ştiu dacă domnul Ţăranu va obţine acest post. Totul depinde de comisia care îl evaluează. Vreau să vă spun că teatrul a primit anual peste un milion de euro şi am informaţii, ca şi la Transurban, care s-au dovedit a fi foarte reale, că acolo s-au făcut şmecherii cu banii. Am nevoie de un om care ştie să caute în trecut şi să facă ordine, să facem ca cele două secţii ale teatrului să funcţioneze foarte bine. Dacă domnul Ţăranu va câştiga acest post va avea un partener în primar, deoarece doresc ca cele două secţii să conlucreze”, a declarat Coica.
Cu privire la Vasile Ţăranu, primarul a declarat că „acesta este economist de profesie. Am văzut un exemplu bun de la Constanţa unde managerul este un economist iar teatrul nu are subvenţie, produce spectacole, deci bani. Asta îmi doresc şi eu. Nu mai vreau să cheltuim 9 miliarde de lei pentru o stagiune, pentru trei-patru piese, pentru recuzită, cum s-a întâmplat”.
De asemenea, primarul a declarat că îşi doreşte manageri la toate instituţiile care sunt în subordinea Primăriei. „Nu trebuie să fi actor ca să conduci teatrul şi nici doctor pentru a conduce un spital. Doresc manageri care să ştie să gestioneze banii. De ce? Pentru că sunt bani publici, banii menii mei şi banii dumneavoastră şi nu o să mai permit scurgeri de bani şi tot felul de şmecherii. Nu o să mai permit contracte cu domnii actori de nu ştiu pe unde care nu au venit odată în Satu Mare, dar primesc bani în fiecare lună”.

4 Comentarii la "Primarul Dorel Coica vrea să facă ordine la Teatrul de Nord Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.