Discuţii aprinse între consilierii judeţeni pe tema modernizării unui drum

Sedinta-CJ-satu-mare
Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru modernizarea drumului judeţean dintre Supuru de Sus şi Sechereşa a stârnit discuţii aprinse în cadrul şedinţei extraordinare de azi, 12 mai a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare. Protagoniştii discuţiilor au fost vicepreşedintele CJ, Mircea Govor şi consilierul judeţean PDL, Alexandru Panea.

Consilierul PDL a declarat că el se abţine de la votarea acestui proiect de hotărâre având în vedere că sunt multe alte tronsoane de drum, care deservesc o populaţie mult mai numeroasă şi care ar necesita reparaţii înainte de modernizarea drumului ce leagă Supuru de Sus de Sechereşa şi că CJ nu respectă o prioritizare a acestor lucrări. „Facem drum pentru 83 de locuitori mari şi laţi când avem alte tronsoane care deservesc mult mai multă populaţie decât drumul dintre Supuru de Sus şi Sechereşa. Cei din Turţ de ce nu au ieşire la E81? În acea zonă trăiesc aproximativ 8.000 de locuitori. Sunt ei mai puţin importanţi decât cei din Supur?”, a întrebat Panea.

În intervenţia sa preşedintele CJ Adrian Ştef a subliniat faptul că pentru instituţia pe care o conduce „toate drumurile din judeţ sunt importante. Toate aceste drumuri le avem în vedere”.

Mircea Govor a declarat că Panea nu face diferenţa între aprobarea unui proiect tehnic şi începerea efectivă a lucrărilor „Noi vorbim aici de proiectul tehnic, de hârtii şi nu vorbim de a merge şi a săpa. Vreau să vă informez domnule Panea că 95% din drumurile de la nivelul judeţului Satu Mare au proiectele tehnice finalizate. Noi vorbim de proiect tehnic, nu de execuţie, confundaţi marfa cu ambalajul. Nu vreau să vă jignesc dar nu faceţi diferenţa. Îmi pare rău, dar tot voi ați fost cei care ați votat de-a lungul timpului. Acum îi drept că nu le putem ține minte pe toate, dar scuzați-mă când nu o să fim în campanie electorală probabil o să fiți mai liniștit, mai aranjat. Îmi cer scuze, eventual după ce plecăm de aici facem diferența între execuția de lucrări și proiect tehnic”, a declarat Govor.

În cele din urmă proiectul a fost aprobat cu un vot împotrivă din partea lui Panea. De asemenea, Mircea Govor nu a participat la vot “pentru a nu se intrepreta într-un fel sau altul”, a declarat vicepreşedintele CJ.

Un Comentariu la "Discuţii aprinse între consilierii judeţeni pe tema modernizării unui drum"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.