Admitere în Şcolile de Poliţie

politie-scoala

Poliţia Română informează că au început înscrierile în instituţiile de învăţământ proprii şi în cele subordonate Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Astfel Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare recrutează candidaţi pentru concursurile de admitere în Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca din structura MAI, precum şi pentru concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Pentru a participa la concursurile de admitere la instituţiile menţionate anterior, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii legale şi criterii specifice: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie declaraţi “apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic; să aibă vârsta minimă de 18 ani împliniţi, sau să îi împlinească în cursul anului 2014; să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani; să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere pentru formarea profesională iniţială ca poliţist sau militar; să fi obţinut la purtare în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8.00 şi să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ.

O modificare importantă a survenit în ceea ce priveşte criteriul înălţimii. Astfel, înălţimea minimă pentru bărbaţi este de 1,65 m iar pentru femei 1,60 m, faţă de anii anteriori când pentru bărbaţi înălţimea minimă era de 1,70 m, iar pentru femei de 1,65 m.

Pentru a participa la concursurile de admitere în Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” a SRI, candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile de recrutare menţionate anterior şi anumite condiţii specifice, cu anumite excepţii, cum ar fi să aibă vârsta de pană la 23 de ani împliniţi în cursul anului 2014 şi altele, despre care puteţi afla detalii contactând Serviciul Resurse Umane din cadrul IPJ Satu Mare.
Candidaţii care optează pentru admiterea într-o instituţie de învăţământ universitar au posibilitatea de a participa şi la concursul de admitere pentru una din şcolile de agenţi/subofiţeri ale MAI.

Înscrierile la concursul de admitere se fac până la data de 2 iunie 2014 pentru admiterea la instituţiile de învăţământ superior, precum şi pentru şcoala postliceală a MAPN, iar pentru şcolile postliceale ale MAI, până la data de 14 august.

Înscrierile se fac la sediul IPJ Satu Mare, situat pe strada A.I. Cuza nr. 5/A, în zilele lucrătoare. Informaţii suplimentare privind locurile propuse, condiţiile şi documentele de înscriere necesare pentru întocmirea dosarelor de candidat pot fi obţinute de la Serviciul Resurse Umane, telefon 0261-807777, interior 20230 sau 20011 şi pe site-urile htpp://sm.politiaromana.ro, www. academiadepolitie.ro, www.scoalapolitie.ro, www.scoalapolcj.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.