Jurnaliştii sătmăreni au sărbătorit azi „Ziua Mondială a Libertăţii Presei”

ziua-presei-sm05ziua-presei-sm02ziua-presei-sm01ziua-presei-sm04
A devenit deja o tradiţie la Satu Mare ca de „Ziua Mondială a Libertăţii Presei” (sărbătorită de altfel pe 3 mai), ziariştii să fie sărbătoriţi de oficialităţi. Iniţiativa a venit şi de această dată din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef iar evenimentul a fost organizat azi (9 mai) după-amiază la foişorul de lângă terenurile de tenis, din sptele Ştrandului Termal.
Alături de jurnaliştii sătmăreni s-au aflat şi prefectul Eugeniu Avram, Adrian Ştef, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici şi candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC la alegerile parlamentare parţiale din Colegiul 2, Ovidiu Silaghi.
S-a vorbit despre importanţa presei, evenimentele de zi cu zi şi toate acestea discuţii au fost purtate lângă o masă încărcată cu multe bunătăţi. Ah, da! Şi să nu uităm de bogracs-ul gătit de bucătarul Vlăduţ (Vlad Chiorean) care şi-a demonstrat azi priceperea şi în tainele bucătăriei. Deşi nu am stat mai mult de o oră, deoarece meseria de jurnalist nu prea lasă timp de zăbavă, noi zicem că a fost OK şi că a meritat să ne oprim „o clipă” din ritmul infernal al vieţii de zi cu zi.
„Ziua Mondială a Libertăţii Presei” a fost sărbătorită în lume pentru prima dată în data de 3 mai 1991, la iniţiativa organizaţiei „Reporteri fără frontiere”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.