Toxiinfecţie alimentară la Grădiniţa cu Program Prelungit din Medieşu Aurit

toxinfectie-spital
14 de preşcolari de la Grădiniţa cu Program Prelungit din Medieşu Aurit au ajuns miercuri (7 mai) seara la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare cu simptomele unei toxiinfecţii alimentare. Opt dintre copii au rămas internaţi pe Secţia de Boli Infecţioase.

Copiilor a început să li se facă rău ieri după-amiază iar 34 dintre aceştia au fost duşi la dispensarul din comună. În urma consultaţiilor, 14 copii au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul judeţean Satu Mare. Copiii au început să acuze stări de rău după ce au servit masa de prânz, mâncare primită de la o firmă de catering din Satu Mare. Potrivit părinţilor copiii au servit un meniu alcătuit din supă de carne iar la felul doi, ficat de pui cu piure de cartofi.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian ne-a declarat că miercuri seara, în intervalul orar 19.00-23.30 s-au prezentat la UPU 14 copii cu vârste cuprinse între 1 an şi 11 luni şi 6,5 ani acuzând greţuri, vărsături şi diaree. „Pentru opt dintre copii cu forme uşoare de deshidratare s-a luat măsura internării la Secţia de Boli Infecţioase iar ceilalţi şase au fost lăsaţi acasă”, a declarat Demian.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a deschis o anchetă în acest caz iar bucătăria firmei care a livrat mâncarea, Restaurantul „Micul paradis” din Medieşu Aurit a fost sigilată. Specialiştii au prelevat aseară probe din mâncarea livrată copiilor urmând să facă analizele de laborator care se impun.

Acesta este cel de-al doilea caz de toxiinfecţie alimentară din acest an în şcolile din judeţ. Vă reamintim că la sfârşitul lunii ianuarie al acestui an, 46 de copii de la Şcoala Generală din Odoreu au ajuns la spital după ce au consumat lapte stricat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.