Dr. Laura Bota: “Campania electorală, polarizare între PMP și PSD”

Dr.-Laura-Bota
“• Au trecut primele două săptămâni din campania electorală, iar cetățenii au văzut deja că Mișcarea Populară s-a conturat drept cel mai serios adversar al PSD.
• De aceea PSD și Victor Ponta folosesc toate resursele care le stau la dispoziție (publice, mediatice etc.) pentru a ataca PMP și pe președintele Băsescu, arătând că miza lor este în continuare bătălia contra justiției independente și a statului de drept.
• Victor Ponta a decis să folosească Corpul de Control al Primului Ministru în calitate de ciomag electoral împotriva PMP. Raportul Corpului de Control din cea de-a treia zi a campaniei, în care se arată cum s-au verificat semnăturile strânse de PMP contra accizei la carburanți, a fost menit să intimideze susținătorii PMP și în general electoratul de dreapta, care pledează pentru impozite și taxe mai mici. Mesajul a fost clar: nu semnați contra guvernului, că vă verificăm.
• Ca urmare, Mișcarea Populară a depus marți 6 mai o plângere penală la Parchetul General împotriva premierului Victor Ponta și a șefului Corpului de Control al Primului Ministru.
• Îi acuzăm pe Victor Ponta și pe șeful Corpului de Control de abuz în serviciu, precum și de instigare la infracţiunile de inducere în eroare a organelor judiciare, amenințare și șantaj.
• Amenințând și intimidând pe toți cei care nu-i convin, Victor Ponta se transformă din Micul Titulescu în Micul Ceaușescu.
• Îi cerem de asemenea lui Victor Ponta să deconteze cheltuielile privind activitatea Corpului de Control în acest caz din buzunarul lui sau din conturile PSD.
• În același timp, președintele Traian Băsescu a declarat că susține și votează Mișcarea Populară. Este o declarație care confirmă parteneriatul dintre PMP și Traian Băsescu, care arată clar că PMP continuă viziunea și proiectele domnului președinte.
• Vedem că acest lucru a deranjat PSD și de aceea Victor Ponta a atacat din nou, sesizând Curtea Constituțională a României pentru o presupusă implicare neconstituțională a președintelui Băsescu în campania electorală. Evident că nu au dreptate.
Conform articolului 84 din Constituție, președintele României are o singura restricție: nu are voie să fie membru de partid. Însă președintele României poate face politică, are dreptul să aibă simpatii politice, are drept de vot și nimeni nu-l împiedică să decidă cu cine votează.
• V. Ponta și PSD uită cum Ion Iliescu apărea pe afișe în campania electorală a lui Adrian Năstase din toamna lui 2004, uită cum Crin Antonescu, ca președinte interimar, făcea campanie pentru USL în iulie 2012 și îndemna lumea să vină la votul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.
• Mișcarea Populară este un partid nou, dinamic, atractiv. PMP este partidul viitorului și este o speranță pentru mulți români. PMP susține lupta împotriva corupției și pentru statul de drept, propune impozite și taxe reduse, sprijină Republica Moldova pe drumul european și se opune atitudinii agresive a Rusiei în estul Europei.
• Mișcarea Populară este în mod evident adversarul care incomodează cel mai mult PSD; altfel PSD nu și-ar folosi toate resursele pentru a lovi în noi. Probabil că celelalte partide nu-l deranjează și a rămas doar Mișcarea Populară care îi face opoziție.
• Noi suntem convinși că toate acțiunile lui Victor Ponta și PSD contra noastră vor ambiționa și mai mult simpatizanții PMP și îi vor mobiliza și mai mult pentru alegerile din 25 mai. Aceste alegeri trebuie să fie un semnal pentru Victor Ponta că România nu este a lui și că regimul baronilor locali poate fi învins. Românii care s-au săturat de PSD, de aroganța și atotputernicia acestui partid, să voteze PMP.

Secretar regional PMP
Preşedinte PMP Satu Mare
Dr. Laura Diana BOTA”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.