Hannes Swoboda: „Eu sunt convins de potenţialul oraşului şi judeţului Satu Mare”

svoboda
Preşedintele grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda efectuează azi, 7 mai o vizită în judeţul Satu Mare. Acesta a venit la invitaţia europarlamentarului Ioan Mircea Paşcu.

Hannes Swoboda şi-a început vizita în Negreşti-Oaş şi la Luna Şes după care a venit la Satu Mare fiind primit de prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef, de vicepreşedintele aceleiaşi instituţii, Mircea Govor şi de viceprimarul municipiului reşedinţă de judeţ, dr. Radu Roca. La întâlnirea ce a avut loc în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ au mai participat şi primarului oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, europarlamentarii Ioan Mircea Paşcu şi Ovidiu Silaghi dar şi câţiva primari din Ţara Oaşului.

„Motivul pentru care am venit este pentru a-mi exprima solidaritatea şi simpatia faţă de România. Foarte des România este asociată cu sărăcia şi cu problemele legate de minorităţi, însă în ultimii ani, mai ales sub guvernarea Ponta a făcut paşi importanţi pentru a se dezvolta. Am venit în regiunea Satu Mare deoarece cred că merită ca lumea să se axeze pe această zonă, pentru că buna convieţuire între diferitele minorităţi este un bun exemplu de urmat atât pentru România cât şi pentru Uniunea Europeană. Apreciez faptul că în regiunea dumneavoastră se păstrează tradiţiile dar în acelaşi timp se pune accent şi pe modernizare. Satu Mare are un mare potenţial şi sunt convins că toţi cei care sunt la conducerea judeţului doresc să facă treabă bună pentru acest judeţ. Eu sunt convins de potenţialul oraşului şi judeţului Satu Mare”, a declarat Swoboda în cadrul unei conferinţe de presă susţinute după întrevederile avute cu oficialităţile.

După conferinţa de presă delegaţia a vizitat Fabrica „Unio” din Satu Mare şi Castelul Karolyi din Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.