Medalie de argint pentru Andrei Bud la Olimpiada Balcanică de Matematică 2014

Andrei-Bud
Negreşteanul Andrei Viorel Bud a câştigat medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică, competiţie ce s-a desfăurat la începutul acestei luni (mai) la Pleven, în Bulgaria. La această competiţie, lotul olimpic de matematică al României a obţinut două medalii de aur, cu punctaj maxim (Ioan-Laurenţiu Ploscaru şi Ştefan Spătaru), trei medalii de argint (Paul Musca, Andrei Viorel Bud şi Marius Bocanu), respectiv o medalie de bronz (Andrei Teodor Andronache).
Andrei Viorel Bud este originar din Negreşti-Oaş dar în prezent este elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Vă reamintim că în 2013, Andrei a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică şi medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori. Mai trebuie spus că negreşteanul nostru a mai câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2011.
În cadrul Olimpiadei Balcanice de Matematică, lotul naţional al României a concurat cu elevi din alte 18 state. În cadrul competiţiei tinerii matematicieni au avut de rezolvat probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.