Vrei să devii polițist?

politie-scoala

Potrivit conducerii Poliţiei Române au început înscrierile în instituţiile de învăţământ proprii şi subordonate Ministerului Afacerilor Interne, precum şi în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii.

În continuare vă prezentăm numărul de locuri alocate instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne:

– Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti:
1. Specializarea „Drept” – 40 de locuri
2. Specializarea „Ordine şi Siguranţă Publică” – forma de învăţământ ZI – 255 de locuri din care 15 locuri pentru minorităţi (7 locuri pentru romi, 5 locuri pentru maghiari şi 3 pentru alte minorităţi).

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 500 de locuri din care 15 locuri pentru minorităţi (10 locuri pentru romi, 5 locuri pentru alte minorităţi);

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca – 125 de locuri din care 15 locuri pentru minorităţi respectiv (6 locuri pentru romi, 9 locuri pentru alte minorităţi);

Locurile alocate MAI la instituţiile de învăţământ ale MApN şi SRI:

Învăţământ superior – studii universitare de licenţă:

– Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – Sibiu – 33 de locuri
– Academia Tehnică Militară – 18 de locuri
– Institutul Medico – Militar – 15 de locuri
– Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti – 10 locuri.

Învăţământ postliceal (maiştri militari):

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – 17 de locuri.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare efectuează şi recrutarea candidaţilor pentru programul de studii universitare de licenţă „Drept” organizat la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” pentru locurile:
Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (20 locuri)
Inspectoratul General pentru Imigrări (15 locuri)
Direcţia Generală Paşapoarte (15 locuri)
Serviciul de Protecţie şi Pază (6 locuri)
Direcţia Generală Logistică (1 loc)
Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (6 locuri)
Centrul Naţional SIS (1 loc).

Un aspect important apărut în condiţiile de recrutare este modificarea criteriul de înălţime respectiv, 1,65 m bărbaţi şi 1,60 m femei.

Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale MAI se realizează în raport de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate.

Cererile de înscriere la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ superior precum şi pentru Şcoala Postliceală MAPN pot fi primite de către structura de resurse umane din cadrul IPJ Satu Mare până la data de 2 iunie 2014.

Pentru şcolile de agenţi de poliţie, înscrierea se face până la data de 14 august 2014.

Perioadele de desfăşurare, tematica şi bibliografia pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii pot fi obţinute de pe site-ul acestor instituţii.

Înscrierile se fac la sediul Inspectoratului de Poliţie Satu Mare, strada A.I. Cuza nr. 5/A, în zilele lucrătoare între orele 09.00-13.00.

Informaţii suplimentare privind locurile propuse, condiţiile şi documentele de înscriere necesare pentru întocmirea dosarelor de candidat pot fi obţinute de la Serviciul Resurse Umane, telefon 0261-807777, interior 20230 sau 20011 şi pe site-urile htpp://sm.politiaromana.ro, www. academiadepolitie.ro, www.scoalapolitie.ro, www.scoalapolcj.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.