Fostul poliţist Pavel Nicoară rămâne în continuare în arest preventiv

gratii
Pavel Nicoară, un fost poliţist din Tăşnad, acuzat că a făcut parte dintr-o reţea infracţională implicată în delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală rămâne în arest preventiv. Şi asta după ce Curtea de Apel Cluj a respins miercuri, 30 aprilie contestaţia formulată împotriva deciziei Tribunalului Sălaj (din 22 aprilie) prin care instanţa a admis cererea procurorilor DIICOT de prelungire a arestului preventiv faţă de cinci inculpaţi ai grupării infracţionale.
În acelaşi dosar, alături de Pavel Nicoară mai sunt cercetaţi în stare de arest preventiv şi alte patru persoane. Este vorba despre sălăjenii: Ioan Huluban, Ioan Galiş, Vasile Valer Boer şi Sebastian Dacian Chira. De asemenea, cei cinci inculpaţi mai au de plătit câte 200 de lei fiecare, sumă ce reprezintă cheltuielile de judecată. Iniţial, în acest dosar au fost arestaţi preventiv nouă persoane însă ulterior, împotriva a patru dintre ei s-a luat măsura de arest la domiciliu.
Potrivit procurorilor capul reţelei infracţionale implicate în delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală era chiar fostul poliţist din Tăşnad, Pavel Nicoară. Procurorii susţin că Nicoară era responsabil de racolarea administratorilor „firmelor fantomă” care ulterior erau folosiţi pentru semnarea în alb a documentelor necesare ingineriilor financiare operate de către membrii reţelei.
Vă reamintim că în urma percheziţiilor efectuate în data de 28 martie au fost duse pentru audieri la DIICOT Sălaj un număr de 25 de persoane dintre care nouă au fost arestate preventiv pentru 24 de ore. Pe data de 29 martie, magistraţii Tribunalului Sălaj au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile ai celor nouă inculpaţi, printre care şi sătmăreanul Pavel Nicoară însă ulterior, pe 8 aprilie, instanţa a decis ca doar cinci dintre inculpaţi să rămână în arest preventiv, iar împotriva celorlalţi patru s-a luat măsura de arest la domiciliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.