Trei actori sătmăreni pe scena teatrului din Chicago

actori-satu-mare

Trei actori ai Teatrului de Nord Satu Mare, Vlad Mureşan, Stelian Roşian şi Sorin Oros, au jucat la Chicago piesa „Frumosul, Deşteptul şi Urâtul” în săptămâna dinaintea Paştelui ca urmare a invitaţiei lansate de teatrul profesionist „Ro Stage Theatre” din metropolă. Aceasta este prima instituţie teatrală românească din Statele Unite ale Americii, înfiinţată în 2011.

Cele două reprezentaţii au fost programate pe data de 17 respectiv 19 aprilie, jucându-se la Stan Mansion, o frumoasă clădire-castel care datează din 1920, şi care găzduieşte cele mai elegante evenimente din metropola Chicago.

Producţie a secţiei române a Teatrului de Nord cu Asociaţia Culturală „Transfestilvania Theatrum”, spectacolul de divertisment, scris şi regizat de Sorin Oros, s-a bucurat de un mare succes în rândul spectatorilor români. După terminarea reprezentaţiilor, serile s-au prelungit cu ore întregi de discuţii, cei prezenţi în sală având ocazia să ciocnească un ou roşu cu actorii sătmăreni. S-au împărţit autografe, directorul Teatrului de Nord Sorin Oros, oferind spectatorilor şi volume din cartea sa de dramaturgie.

Aceste momente au reprezentat pentru românii din Chicago şi un prilej de rememorare a momentelor petrecute în ţară şi a tradiţiilor păstrate cu sfinţenie în prag de sărbătoare în locurile natale. Printre spectatori, actorii au avut plăcuta surpriză de a întâlni şi un număr mare de sătmăreni. În timpul petrecut în Chicago, cei trei actori au vizitat două localuri româneşti unde sunt susţinute reprezentaţii ale unor mari nume ale scenei româneşti precum Irina Loghin, Dan Puric sau Stela Popescu.

Spectacolul „Frumosul, Deşteptul şi Urâtul” a reprezentat cu succes Teatrul de Nord Satu Mare, discutându-se posibilitatea revenirii actorilor în toamnă pentru a juca atât în Chicago cât şi în alte comunităţi cu un număr mare de români precum: New York, Atlanta, Detroit sau Washington.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.