Proiect de horticultură derulat de Asociaţia „Stea”

sedinta-primaria-sm
Conducerea Asociaţiei „Stea” din Satu Mare a lansat azi, 30 aprilie un proiect având ca scop integrarea socială prin muncă a persoanelor fără adăpost. Proiectul implementat în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) şi Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare este finanţat din fonduri europene având ca buget suma totală de 69.124,54 euro din care 62.091,92 euro este finanţarea nerambursabilă iar restul de 7.033,62 de euro reprezintă contribuţia Asociaţiei „Stea” şi a partenerilor săi. Perioada de implementare a proiectului este de 2 ani.

Alături de reprezentanţii Asociaţiei „Stea” la evenimentul de azi au participat primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, directorul SPAS, Doina Văsuţ, respectiv directorul AJOFM Satu Mare, Marcel Maruşca.

Managerul proiectului, Cristina Bala a declarat că beneficiarii direcţi ai acestei iniţiative sunt 42 de persoane fără adăpost din Satu Mare. Elementul central al proiectului îl reprezintă un program de terapie prin horticultură care va permite beneficiarilor să treacă printr-o experienţă similară muncii în condiţii protejate, reuşind astfel ca ulterior să se poată integra mai uşor pe piaţa muncii.

„Aceştia vor învăţa să cultive legume, plante aromatice şi flori respectând regulile agriculturii ecologice. Pe lângă toate acestea vor beneficia de instruire şi formare profesională. Avem convingerea că acest proiect va creşte capacitatea persoanelor fără adăpost de a ieşi din spirala străzii, ajungând să joace un rol activ în societate pe măsură ce vor trece prin etape importante spre integrarea socio-profesională”, a declarat Bala.

În cadrul proiectului se are în vederea amenajarea unei ferme horticole ce va conţine şi un solar, iar legumele cultivate vor fi consumate de persoanele care au muncit efectiv în grădina respectivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.